ALBASAT
Societate

Furtuni periculoase aşteptate în SUA

Statele Unite ale Americii aşteaptă furtuni „periculoase şi ameninţătoare” în zilele dinaintea Crăciunului, a avertizat preşedintele Joe Biden, îndemnându-i pe americanii care doresc să călătorească de Crăciun să pornească de acum la drum, informează Agerpres.

„Este periculos şi ameninţător, este o vreme foarte periculoasă şi se întinde din Oklahoma până în Wyoming şi Maine. Aşa că încurajez pe toată lumea să fie atentă la avertizările locale”, a spus Joe Biden. „Dacă aveţi planuri de călătorie, porniţi de acum. Nu este o glumă. Îmi eliberez oamenii din staff. Dacă au planuri să plece mâine, le spun să plece de acum”, a adăugat el. Meteorologii au anunţat că se aşteaptă la viscol în regiunea Marilor Lacuri, ploi urmate de îngheţ pe Coasta de Est şi rafale de vânt de până la 100 de kilometri la oră şi temperaturi foarte scăzute în sudul SUA, până la graniţa cu Mexic.

Biden, care plănuieşte să rămână la Washington pentru Crăciun, a spus că aşteaptă în continuare să fie informat de Serviciul Meteorologic Naţional.

Casa Albă a discutat deja cu 26 de guvernatori din statele afectate. „Nu este ca o ninsoare cum erau în copilărie. Este o chestiune foarte serioasă”, a mai susţinut Joe Biden. Deja, aproape 2.000 de curse aeriene au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni de iarnă.

Related posts

Republica Moldova, ţara cu cea mai mică rată de creştere a populaţiei

Albasat

Termenul de aplicare la Programul Bursei Parlamentare Internaționale a Germaniei, extins

Albasat

Romanul „Montana”, lansat la București și premiat la Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment