Portal de știri
Fără categorie

Gala Governors Awards de la Los Angeles, marcată de discursuri emoţionante

Academia de Film Americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) i-a celebrat, duminică, la cea de-a zecea ceremonie anuală, pe actriţa Cicely Tyson în vârstă de 93 de ani, producătorii Katheleen Kennedy şi Frank Marshall, compozitorul Lalo Schifrin şi publicistul Marvin Levy, scrie The Hollywood Reporter.

Scopul galei Governors Awards, care va avea loc duminică, a fost de a onora câţiva mari cineaşti, dar tragicele incendii din California au fost în mintea multora.

Preşedintele Academiei, John Bailey, a deschis seara cu câteva afirmaţii despre catastrofă. „Mulţi dintre compatrioţii noştri americani sunt fără case. Aproape 1.400 de oameni sunt daţi dispăruţi încă”, a spus Bailey. „O parte din istoria noastră a ars în foc, la Paramount Ranch, casa Academiei unde vara erau proiectate filme mute”, a continuat el. 

Lalo SchifrinLalo Schifrin

Premianţii serii au fost Cicely Tyson, în vârstă de 93 de ani, a cărei carieră inovatoare se întinde de la „Sounder” la „Fried Green Tomatoes”, până la „The Help”; compozitorul Lalo Schifrin, în vârstă de 86 de ani, care a semnat coloana sonoră din filme precum „Cool Hand Luke”, „Dirty Harry” şi „Rush Hour” şi tema muzicală pentru televiziune a seriei „Mission: Impossible”, şi publicistul Marvin Levy, al cărui parteneriat cu Steven Spielberg de patru decenii a început în 1977 la filmul „Close Encounters of the Third Kind”, „E.T. The Extra Terrestrial”, „Schindler’s List” şi „Lincoln”.

Academia a prezentat de asemenea şi Irving G. Thalberg Memorial Award, acordat producătorilor Kathleen Kennedy şi Frank Marshall, un duo care a realizat filme precum seria „Bourne”, „Munich” şi „The Sixth Sense”. Kennedy este prima femeie care a primit această distincţie creată în 1937. 

Discursul actriţei Cicely Tyson a fost emoţionant, regizoarea Ava DuVernay prezentând-o ca „cea care ne-a deschis drumul”. 

„Mamă, ştiu că nu ai vrut să fiu actriţă, dar am făcut-o totuşi, şi asta a fost. Multă vreme am vrut să aud de la ea ceva pozitiv. Când am făcut filmul „Jane Pittman”… mi-a spus: „Sunt aşa de mândră de tine”. Dacă nu aş fi auzit vorbele acestea de la ea, nimic nu ar mai fi contat pentru mine”, a spus Tyson. 

Spielberg i-a prezentat pe producătorii Kennedy şi Marshall drept „prietenii mei pentru totdeauna, nedespărţiţi”, citând multele filme pe care le-au realizat împreună. Clint Eastwood l-a prezentat pe compozitorul Lalo Schifrin iar Tom Hanks pe Marvin Levy. 

Cea de-a 10-a ediţie a galei Governors Awards a avut loc duminică, în Los Angeles.

Related posts

Nicu Popescu: Neutralitatea Moldovei nu înseamnă demilitarizare și izolare pe plan extern

AlbasatTV, Nisporeni

Acord la nivel de experți: încă 27 mln de dolari de la FMI din totalul de 287 mln

AlbasatTV, Nisporeni

Maia Sandu efectuează o vizită de lucru în Japonia

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 01.12.2022

AlbasatTV, Nisporeni

O secţie de Taekwondo a fost inaugurată la L. T. „Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

ANRE a aprobat noi tarife pentru serviciile oferite de Î.M. „Iurceni Servicii”

AlbasatTV, Nisporeni

Echipa Asociației de fotbal din Nisporeni, câștigătoarea turneului republican de mini-fotbal între veterani

AlbasatTV, Nisporeni

Un nou pas spre construirea apeductelor ce vor asigura cu apă din România localități din Nisporeni și alte raioane

AlbasatTV, Nisporeni

Liceul Teoretic „Boris Cazacu” din or. Nisporeni, gazda seminarului raional la matematică

AlbasatTV, Nisporeni

Ambasadoarea Republicii Moldova în Suedia, numită prin cumul în alte trei țări

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment