Diverse

GARDA POPULARĂ DIN NISPORENI: SIGURANȚA OAMENILOR PE MÂINI BUNE

Recent primăria orașului Nisporeni a decis crearea „Gărzii populare”. Aceasta este formată din 20 de voluntari și asigură ordinea publica în oraș.

„Stimaţi cetăţeni, vă rugăm să fiţi receptivi şi cooperanţi cu reprezentanţii gărzii populare, de fiecare dată când este nevoie să-i întrebaţi de legitimaţie şi dacă o prezintă, să fiţi receptivi, să conlucraţi, deoarece ei sunt pentru a avea un oraş mai sigur, un oraş mai curat şi un oraș în care să ne simţim cu toţii în siguranţă.” amentionat GRIGORE ROBU, primarul orasului Nisporeni.

În sarcina „Gărzii populare” intră verificarea activităţii localurilor publice care activează pe timp de noapte, pentru a se asigura că acestea respectă programul de lucru. Membrii gărzii îşi desfăşoară activitatea voluntar.

„Dragi cetăţeni, vreu să vă spun că în cadrul gărzii populare s-au adunat câţiva băieţi tineri, sănătoşi, voioşi şi care consider eu că vor fi în folosul comunităţii şi  vor face tot ce ţine de datoria lor şi o să avem un oraş prosper, liniştit şi sigur.” sustine SANDU TABĂRĂ, membru al garzii populare.

Comandantul „Gărzii populare” de la Nisporeni, Radu Verdeș speră că activitatea lor va duce la reducerea numărului infracţiunilor pe teritoriul orașului: „Noi suntem pentru a vă ajuta pe dumneavoastră, pentru a vă asigura securitatea, să puteți ieși seara în oraț în siguranță. Sper să avem și mai mulți membri în gardă,  să nu ramânem la 20 de persoane ci să creștem la 50, 100 etc.”

„Vreau să felicit toţi membrii gărzii populare, le urez succes şi sper să fie o conlucrare bună şi împreună cu domnul primar să avem doar rezultate pozitive.” sustine  DENIS POPESCU, reprezentant al Inspectoratului de Politie din Nisporeni.

Garda populară este o inițiativă a primăriei orasului Nisporeni si a societății civile și nu se subordonează poliției, este doar la nivel de colaborare. Membrii gărzii sunt instruiți și li se oferă informațiile necesare la poliție și merg, de obicei, cu agenți de poliție în teritoriu. Nu există o oră sau un regim de lucru, acestea se stabilesc implicit de membrii gărzii.

Acest sistem funcționeaza la Nisporeni  conform legislației în vigoare pentru asigurarea securității cetățenilor, cu susținerea tuturor organelor de drept.

Related posts

Поддержка молодых инициатив в бизнесе

Lemnul de foc se scumpește.

(VIDEO/FOTO) MOŞ NICOLAE LE-A ADUS DARURI COPIILOR DIN NISPORENI

Leave a Comment