ALBASAT
Societate

Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi finalizat până la 1 august anul curent

Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la 1 august 2020. Despre aceasta a anunțat directorul general al Transgaz, Ion Sterian, în cadrul unei întrevederi cu ministrul economiei și infrastructurii, Sergiu Railean, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ion Sterian a menționat că, de la începutul anului 2019 și până în prezent, au fost desfășurate lucrări pe toate cele șapte loturi aferente construcției, conducta liniară fiind deja construită în proporție de circa 90%. În proces de finalizare se află stațiile de reglare și măsurare. În perioada ce urmează vor fi modernizate două stații de comprimare și reglare în localitățile Siliștea și Onești, aflate pe partea română, și vor fi instalate două stații de măsurare și reglare a presiunii gazelor la Ghidighici și Tohatin.

„Până la 1 august 2020, suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln metri cubi de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln metri cubi de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, la 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln metri cubi de gaze pe zi”, a adăugat directorul Transgaz.

Sergiu Railean a subliniat importanța acestui proiect strategic pentru asigurarea securității energetice naționale. „Vă asigur că vom veni cu tot suportul necesar pentru dezvoltarea unor noi proiecte în domeniul de distribuție a gazelor”, a mai spus ministrul economiei și infrastructurii.

Related posts

Expert britanic: Restricțiile de călătorie vin prea târziu pentru a opri varianta Omicron. „Închizi grajdul după ce calul a fugit”

Albasat

Cetățenii pot dona pentru activitatea politică cel mult 70 200 de lei

AlbasatTV, Nisporeni

De la începutul lunii, au fost transferați 1 650 mln lei pentru plata prestațiilor sociale

Albasat

Leave a Comment