Societate

Germania luptă împotriva coronavirusului investind 500 de milioane de euro în ventilație

Guvernul german investește 500 de milioane de euro pentru a îmbunătăți sistemele de ventilație în clădirile publice, scopul fiind oprirea răspândirii noului coronavirus, informează BBC.

Subvențiile vor fi folosite pentru a îmbunătăți circulația aerului în clădirile autorităților locale, muzee, teatre, universități și școli. Companiile private nu sunt încă eligibile.

Noul coronavirus se răspândește prin picături mici, denumite aerosoli, expirate de oamenii infectați, în special când strănută sau tuștesc.

Studiile arată că aceste picături pot rămâne în aer timp de cel cel puțin opt minute. Răcirea vremii va expune mai multe persoane riscului îmbolnăvirii, pentru că oamenii vor petrece mai mult timp în interior.

Scopul programului de stat este de a îmbunătăți sistemele actuale de aer condiționat, în loc ca acestea să fie înlocuite, operațiunea mult mai costisitoare.

Fiecare subvenție poate avea o valoare maximă de 100.000 de euro. În cadrul programului sunt incluși și senzorii de dioxid de carbon, care pot indica dacă aerul dintr-o încăpere a devenit nesănătos.

Autoritățile vor ca unitățile de învățământ care nu au sistem de aer condiționat centralizat să achiziționeze cel puțin purificatoare de aer mobile.

Germania a înregistrat peste 4.300 de cazuri noi de coroanvirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul morților în Germania, de la începerea pandemiei, se apropie de 10.000 de victime.

Există temeri că numărul cazurilor va crește pe măsură ce vremea se răcește și oamenii vor petrece mai mult timp în interior. Guvernul german sfătuiește populația să aerisească camerele cel puțin 5 minute la fiecare oră. Același sfat vine și de la autoritățile britanice, care recomandă aerisirea camerelor în loc de recircularea aerului prin sistemul centralizat de climatizare.

Related posts

Alte 622 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 44 983

Albasat

OMS: Carantina ar putea fi evitată dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție, în loc de 60% ca acum

Albasat

Veneția, inundată de o maree de aproape un metru și jumătate. Celebrul sistem de protecție MOSE nu a fost activat din cauza unor erori

Albasat