ALBASAT
Societate

Germania va atinge ţinta de 1 milion de maşini electrice pe şosele

Germania va avea în iulie un milion de mașini electrice pe șosele, atingându-și obiectivul cu șase luni întârziere, a declarat vineri ministrul Economiei, Peter Altmaier, pentru cotidianul Tagesspiegel, afirmând că programele de subvenționare au stimulat cererea.

“Ne vom atinge obiectivul privind un milion de automobile electrice în 2020, considerat de toată lumea drept imposibil de atins, în cursul lunii iulie, adică cu doar o jumătate de an mai târziu decât data propusă”, a declarat Peter Altmaier pentru cotidianul Tagesspiegel.

Îndeplinirea acestui obiectiv a fost posibilă graţie eco-bonusurilor în valoare de miliarde de euro acordate de statul german.

Altmaier a mai spus că în acest an vor fi acordate subvenţii record pentru achiziţionarea de automobile electrice. Ministrul Economiei precizat că în prima jumătate a acestui an au fost acordate eco-bonusuri în valoare de 1,25 miliarde de euro pentru achiziţionarea de autovehiculele electrice, mai mult decât pe întregul an 2020.

Aproximativ jumătate din automobilele subvenţionate sunt vehicule complet electrice, iar cealaltă jumătate sunt modele hibride de tip plug-in.

“În prima jumătate a anului 2021 au fost absorbite mai multe prime decât în tot anul trecut”, a adăugat el, precizând că acestea se ridică la 1,25 miliarde de euro (…) Există, de asemenea, scutiri de taxe pentru vehicule, stimulente locale, parcări gratuite, utilizarea benzilor de autobuz și încărcătoare subvenționate. Subvențiile federale majorate vor fi prelungite acum și după 2021, dar vor fi reduse în două etape până în 2025, au precizat sursele citate.

Altmaier a mai spus că Germania și-ar putea depăși obiectivul pe termen mai lung de a avea între 7 și 10 milioane de vehicule electrice pe străzile sale.

Potrivit lui Altmaier, de la începutul programului de acordare de eco-bonusuri şi până în prezent, peste 530.000 de vehicule au fost subvenţionate şi au fost plătite subvenţii în valoare de aproximativ 2,1 miliarde de euro.

Valoarea maximă a subvenţiei pentru un vehicul electric care costă mai puţin de 40.000 de euro este în prezent de 9.000 de euro în timp ce pentru modelele hibride este de 6.750 de euro.

“Acest bonus a ajutat mulţi oameni să opteze pentru cumpărarea unui autovehicul electric”, a spus Altmaier.

Related posts

Eveniment inedit la Nisporeni: Inaugurarea picturii murale realizate de artiștii polonezi

AlbasatTV, Nisporeni

177 de mii este numărul persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova

Albasat

Producătorii din Moldova pot participa la o expoziție internațională de vinificație din China

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment