ALBASAT
Galerie Foto Nisporeni

Grădinița Licurici din orașul Nisporeni, renovată cu suportul Guvernului României

După 50 de ani de activitate, grădiniţa Licurici din oraşul Nisporeni, va beneficia de pavilioane de joacă pentru copii. Cu suportul Guvernului României, dar şi cu contribuţia Administraţiei Publice Locale, teritoriul grădiniţei va fi înfrumuseţat cu 4 pavilioane reparate capital, pentru a crea condiţii optime de dezvoltare multilaterală a copiilor.  Directoarea se arătă mândră de aceste mici, dar semnificative realizări şi speră că nu este ultimul proiect de colaborare şi suport din partea Guvernului de la Bucureşti.

Raisa Ciochina, directoarea grădiniței „Licurici” din or. Nisporeni: „După atâta aşteptare, în sfârşit s-a început şi proiectul în instituţia noastră. Proiectul constituie 182 624 de lei şi este finanţat de către Guvernul României şi APL. Acum, planificând devizul de cheltuieli, s-a prevăzut o sumă, care nu este satisfăcătoare pentru acest proiect. S-a făcut un deviz adăugător pentru a finisa acest proiect. Obstacol a fost încheierea contractelor, deoarece sunt la Fondul de Investiţii mai multe instituţii, peste 240 de instituţii care beneficiază de proiectele date, donate din banii Guvernului României şi un alt obstacol a fost agentul economic, care trebuia să desfăşoare la noi activitatea, a avut şi la grădiniţa Povestea. Noi aducem mulţumiri, pentru că nu numai proiectul acesta noi l-am implementat. Am mai avut  un proiect de 100 de mii de lei pentru mobilier. Noi suntem recunoscători faţă de Guvernul României, pentru că, într-adevăr, în condiţiile în care suntem, nu ne permite bugetul ca să acoperim cheltuielile cerinţelor actuale şi atunci sigur că este binevenit.”

Educatorii apreciază noile condiţii, mărturisind că de mult era timpul să se facă aceste schimbări.

Noi vrem să mulţumim Guvernului României pentru ajutor şi aşteptăm cu nerăbdare să revenim la serviciu. Eu sunt numai pentru proiectele acestea, care ne ajută.Vedeţi ce schimbări vor fi la noi! O să fie foarte frumos! O să avem căsuţe la care să vină copiii cu nerăbdare. Să ne ajute Dumnezeu să mai avem aşa proiecte!

Până acum, căsuţele erau într-o stare dezastruoasă, dar după proiectul implementat, cu ajutorul României, sperăm să fie totul frumos şi copiii să se simtă mult mai bine, să aibă un loc special unde să se relaxeze, să se joace. Cu ajutorul proiectelor acestea, înaintăm şi noi cu educaţia copiilor. Era totul vechi, grădiniţa la anul face 50 de ani. Închipuiţi-vă că de atunci erau toate construite, aşa cosmetic, s-a făcut reparaţie, dar în general era şi timpul şi momentul de a face o reparaţie.

Până la implementarea acestui proiect condiţiile erau bunişoare, sperăm, însă, după acest proiect, să fie şi mai bune, să putem lucra în condiţii bune cu copiii. Acest proiect eu îl apreciez, din punctul meu de vedere. E foarte binevenit la noi. Se face terenul, copiii o să aibă unde să alerge. E benefic, e un plus pentru noi.

Pavilioanele vor fi renovate capital. Scheletul de fier va fi reînnoit, iar la unele schimbat capital. Foaia de ardezie va fi înlocuită cu ţiglă metalică, iar podeaua va fi integral din lemn. Totul se face pentru prosperarea copiilor. Grădiniţa Licurici din oraşul Nisporeni, se va deschide după incheierea lucrărilor de reparaţie, după cum a precizat administraţia instituţiei.

Aceast material este realizată cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. #DRRMRomânia

Conţinutul acestui material nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Related posts

„Nisporeni respiră”. Ziua mondială fără tutun, marcată de IP Nisporeni printr-o activitate de informare

Albasat

Ion Teleman, profesorul din Iurceni care a înveșnicit în cărțile sale istoria, patriotismul și realitățile vieții

AlbasatTV, Nisporeni

Agricultură modernă cu sprijinul USAID. Un agricultor din Ialoveni, a reuşit să achiziționeze primul echipament de ambalare flow pack a fructelor și strugurilor pentru export. Agricultura are viitor

Albasat

Leave a Comment