Societate

Grădinița nr. 140 din Băcioi, dotată cu echipament cu susținerea Guvernului României

Grădinița nr. 140 din satul Băcioi, municipiul Chișinău, a fost dotată cu mobilier, echipament de uz casnic și inventar sportiv. Acest lucru a fost posibil după ce instituția a fost selectată ca beneficiar al Programului de asistență tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, în anul 2016, transmite IPN.

Participând la evenimentul de prezentare a dotărilor, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a menționat că Guvernul României a fost, este și va fi întotdeauna alături de cetățenii Republicii Moldova. „Guvernul României susține fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova, singurul pe care-l considerăm noi că poate să aducă stabilitate, bunăstare, prosperitate și un viitor mai bun pentru absolut toți cetățenii”, a spus ambasadorul.

Diplomatul român a precizat că proiectul este parte a unui program care a cuprins aproape 1000 grădinițe pe întreg teritoriul Republicii Moldova. „Educația este importantă! Prin educație se formează caractere, se formează oameni care au șansa să ofere, cu adevărat, un viitor mai bun Republicii Moldova. Ne dorim ca acești micuți să crească frumos”, a adăugat Daniel Ioniță.

Potrivit Ambasadei României, din totalul sumei care a fost acordată de Guvernul României comunei Băcioi, 852,8 mii lei au fost direcţionați pentru dotarea completă a grădiniţei de copii nr. 140 cu mobilier, echipament de uz casnic pentru bucătărie și spălătorie, echipament tehnico- industrial pentru bucătărie, inventar sportiv. Soldul rămas din grantul, în sumă de 2,147  mln lei, a fost redirecţionat pentru construcția  grădiniței de copii  din s. Brăila, com. Băcioi, mun. Chişinău, destinată pentru 3 grupe (72 copii).

Related posts

Игорь Додон предлагает оппозиции зарегистрировать предложение о вотуме недоверия

Albasat

MEI îşi propune îmbunătăţirea Ghișeului Unic Electronic de Eliberare a Actelor Permisive

Albasat

Aureliu Ciocoi: Dacă Guvernul în exercițiu rămâne până la anticipate, bani pentru alegeri vor fi luați din fondul de rezervă

Albasat

Leave a Comment