ALBASAT
Actualitate Societate

Grădinița „Spicușor” din Cahul a fost modernizată cu sprijinul financiar al Japoniei

Grădinița „Spicușor” nr. 14, din municipiul Cahul, a fost modernizată cu sprijinul financiar al Guvernului Japoniei, prin intermediul programulu „Kusanone”. Grantul în mărime de 86,9 mii de dolari a fost utilizat pentru realizarea lucrărilor de termoizolare a pereților exteriori și renovarea zonei orb, schimbarea sistemului de ventilare în bucătărie și dotarea acesteia cu echipamentele și mobilierul necesar pentru prelucrarea și procesarea alimentelor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei, proiectul a contribuit la sporirea siguranței și protecția sănătății celor 335 de copii, 52 de educatori și personal tehnic din grădiniță, și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a menționat că a participat la Adunarea „Moldova Europeană”, desfășurată duminica trecută la Chișinău, unde a simțit o puternică energie pozitivă. În context, e sigur că Republica Moldova va depăși obstacolele și se va integra în mainstream-ul european. „Ce bine este ca acești copii să trăiască cu așteptări mari pentru viitorul național!”, a adăugat ambasadorul japonez.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.9 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Related posts

Cursul valutar oficial la 21.01.2021

Albasat

Certificatele GLOBALG.A.P. și GRASP au facilitat creșterea exporturilor de fructe în UE

Albasat

Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus în Europa a revenit la nivelul lunii martie

Albasat

Leave a Comment