ALBASAT
Societate

Grecia în alertă: a înregistrat un prim caz de contaminare cu varianta de coronavirus depistată inițial în Africa de Sud

Grecia a intrat în alertă după ce duminică autoritățile sanitare au anunțat că au depistat un prim caz de contaminare cu varianta de coronaviurs identificată iniţial în Africa de Sud și considerată mai periculoasă. Cazul a fost înregistrat la Salonic, al doilea oraş ca mărime al țării, aflat în nord.

Epidemiologii greci au avut o videoconferință duminică dimineață, urmată apoi, după-amiază, de o reuniune extraordinară la Salonic, unde s-au deplasat „de urgenţă” secretarul de stat pentru protecţia cetăţenilor, Nikos Hardalias, şi preşedintele Autorității Naționale de Sănătate Publică (Eody), Panagiotis Arkoumaneas, relatează Agerpres

Până acum nu au fost date publicităţii detalii despre pacient sau dacă acesta ar fi călătorit recent.

Varianta B.1.351 a SARS-CoV-2 a fost identificată pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie în Africa de Sud şi a fost localizată oficial în mai mult de 30 de ţări, însă acesta este primul caz identificat în Grecia, conform autorităţilor.

Potrivit cercetărilor, mutaţia sud-africană a coronavirusului se răspândeşte cu aproximativ 50% mai rapid, iar anticorpii naturali sunt mai puţin eficienţi împotriva acesteia, deşi simptomele sale nu sunt mai severe. În plus, vaccinurile existente par să aibă o eficiență mai scăzută în cazul acestei mutații a coronavirusului.

Grecia are deja cel puţin 66 de cazuri de infectare cu o altă mutație a coronavirusului – tulpina localizată iniţial în Regatul Unit.

Grecia a înregistrat 156.473 de infecţii şi 5.779 de decese de la apariţia COVID-19, la sfârşitul lunii februarie 2020, dar marea majoritate dintre acestea au apărut ultimele trei luni. Al doilea val al epidemiei este mult mai virulent decât primul, din primăvara trecută.

Related posts

177 de cazuri confirmate de COVID-19 în Republica Moldova

Albasat

Economist: Mita din sistemul medical este estimată la 1 miliard de lei pe an

Albasat

Бывший министр назначен директором Национального антидопингового агентства

Albasat

Leave a Comment