Portal de știri
Fără categorie

Grupe noi la grădinița din Geamăna, deschise cu susținerea României

Grădinița „Licurici” din comuna Geamăna, raionul Anenii Noi, și-a extins spațiul și numărul beneficiarilor până la aproape 150 de copii. În cadrul instituției preșcolare au fost deschise două grupe noi, una de tip creșă, iar cealaltă pentru copii de trei ani. Investițiile în renovarea celui de-al treilea bloc al instituției, care a făcut posibilă deschiderea celor două grupe, sunt de aproape șapte milioane de lei, 2,4 milioane dintre care vin din partea Guvernului României.

Solicitat de IPN, primarul localității, Eduard Sturza, a spus că grădinița are acum șase grupe, câte două în fiecare din cele trei blocuri, amplasate în diferite zone ale comunei. Ultimele două grupe au fost deschise după reabilitarea unei clădiri abandonate prin anii 2000.

Pentru renovări s-au cheltuit aproape șapte milioane de lei din diferite surse, 2,4 milioane dintre care au fost alocați prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat prin Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

Prezent la eveniment, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a menționat că inaugurarea celor două grupe de copii are o dublă semnificație. Pe de o parte, reprezintă finalizarea unui proiect finanțat de România și inaugurarea edificiului educațional în perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Iar pe de altă parte, Daniel Ioniță a evocat faptul că edificiul se află pe strada Ștefan cel Mare, „personalitate emblematică a istoriei poporului român”.

Related posts

ANRE, reacție la discuțiile despre existența premiselor de reducere a tarifelor la gaze

AlbasatTV, Nisporeni

Practici de implicare civică vor servi drept sursă pentru un film artistic cu rol educațional creat în Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 28.01.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Persoanele din Nisporeni care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt așteptate să participe la Târgul locurilor de muncă din cadrul expoziției „Fabricat în Moldova-2023”

AlbasatTV, Nisporeni

Natalia Gavrilița a discutat cu locuitorii din raionul Nisporeni despre măsurile Guvernului de susținere a populației

AlbasatTV, Nisporeni

Cod galben de ninsori și ghețuș

AlbasatTV, Nisporeni

IMPORTANT! Cum să ne protejăm de incendiile provocate de sobe. Recomandările pompierilor nisporeneni

AlbasatTV, Nisporeni

FAO și Japonia ajută gospodăriile rurale moldovenești să depășească efectele crizei

AlbasatTV, Nisporeni

Clasă pentru copiii refugiați din Ucraina, deschisă la Nisporeni. Olesea Șevcenko: „Suntem recunoscători”

AlbasatTV, Nisporeni

Prevenirea cancerului de col uterin trebuie să fie o prioritate pentru autorități și populație

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment