ALBASAT
Actualitate Societate

Guvernul anunță programul Zilei Independenței

Pe 27 august, când se împlinesc 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, în capitală vor avea loc mai multe evenimente cultural-artistice. Programul festivităților va începe cu depuneri de flori la monumentele domnitorului Ștefan cel Mare și „Maica îndurerată”. Ceremonia de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova” va începe în Piața Marii Adunări Naționale, la ora 10.00, cu participarea conducerii țării, transmite IPN.

Pe parcursul zilei, în Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc recitaluri susținute de Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova, Orchestra-model a Inspectoratului General de Carabinieri și Fanfara Poliției de Frontieră.

Pe scena vor mai urca Baletul Național „Joc”, Ansamblul folcloric „Romanița”, colective folclorice din țară, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”, Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, artiști din țară și de peste hotare. Festivitatea va culmina cu  marele joc „Moldovenii când se strâng”.

Între 12.00 și 16.00, în spațiul verde din spatele Casei Guvernului, va fi organizat evenimentul „De vorbă cu cetățenii”, în cadrul căruia prim-ministrul Dorin Recean, membrii cabinetului de miniștri și șefii agențiilor de stat vor discuta cu cetățenii despre programele guvernamentale și importanța implicării fiecăruia în dezvoltarea unui stat prosper.

De asemenea, pe 27 august, în toate localitățile țării vor fi organizate manifestări dedicate Zilei Independenței.

Related posts

Depozitele noi atrase la termen, în creștere față de anul trecut

Albasat

Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea populației, sondaj

AlbasatTV, Nisporeni

Persoanele vor fi externate după primul test negativ COVID-19

Albasat

Leave a Comment