Cabinetul de miniștri a aprobat denunțarea Acordului privind crearea Teleradiocompaniei Interstatale, semnat la Bișkek în anul 1992, și a Acordului cu privire la garanțiile de drept internațional, în vederea activității libere şi independente a Teleradicompaniei „MIR”, semnat la Așgabat în anul 1993. Astfel, reprezentanța Teleradiocompaniei ,,MIR” în Moldova urmează a fi radiată ca entitate juridică în registrele Camerei Înregistrării de Stat, transmite IPN.
„Denunțarea de participare a țării noastre la activitatea companiei MIR va contribui la economisirea resurselor financiare și va reafirma angajamentul Republicii Moldova de a proteja spațiul audiovizual național și regional în vederea asigurării securității informaționale”, a subliniat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.
Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a opinat că încetarea activității Teleradiocompaniei „MIR” în Moldova „este o mare greșeală”. Postul TV are o audiență de milioane de oameni, fiind urmărit în zece țări CSI cu care Moldova are bune relații economice și culturale. Ea a mai spus că prin acest canal de televiziune se pot promova interesele țării, inclusiv cele economice.
În prezent, posturile de televiziune comune pentru spațiul CSI – „Mir TV” și „Mir 24” nu dețin licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu sunt furnizori de servicii media în Republica Moldova.
De asemenea, recent autoritățile de la Chișinău au refuzat să finanțeze acest post de televiziune. În perioada anilor 2000-2022, din bugetul de stat către Reprezentanța din Republica Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale ,,MIR” au fost achitate mijloace financiare în sumă de circa 40,3 milioane de lei.