ALBASAT
Societate

Guvernul limitează adaosul comercial pentru măști și alte produse de uz medical

Adaosul comercial pe întreg lanțul (de la importatori, producători și până la consumatorul final), pentru trei tipuri de produse de uz medical, nu va depăși 20%. Este vorba despre măștile și mănușile medicale, dar și dezinfectanții medicali incluși în registrul de stat al produselor biocide. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de către Guvern, transmite IPN.

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus că măsura vine să protejeze populația, în special pe cea social dezavantajată, oferindu-i acces la produse de uz medical la prețuri rezonabile. Potrivit ministrului, proiectul a fost elaborat în contextul în care în ultimele zile pe piața națională a produselor de uz medical s-a creat o situație artificială, chiar speculativă, legată de evoluția la nivel mondial a epidemiei COVID-19.

Premierul Ion Chicu a menționat că aprobarea proiectului va permite pe viitor să nu mai fie decalaje precum cele înregistrate în ultimele zile, când prețul măștilor procurate din farmacii a crescut semnificativ. Potrivit premierului, plafonarea adaosului comercial nu înseamnă automat reducerea prețurilor, deoarece aceste produse se importă acum la prețuri mult mai mari decât acum o lună sau două.

Related posts

Вотум недоверия выдвинут на пленарном заседании парламента

Albasat

Șase pretendenți la funcția de procuror general

AlbasatTV, Nisporeni

Crăciunul pe rit vechi. De ce o parte din nisporeneni sărbătoresc în ianuarie Crăciunul

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment