ALBASAT
Actualitate Societate

Guvernul SUA oferă Moldovei un grant de 220 mln dolari pentru proiecte în sectorul energetic

Guvernul Statelor Unite ale Americii va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 220 de milioane de dolari pentru implementarea proiectelor de investiții în sectorul energetic. Proiectul de lege privind ratificarea celui de-al 15-lea Amendament din Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană a fost votat în prima lectură de 55 de deputați., transmite IPN.

Potrivit documentului, Guvernul SUA va oferi o contribuție financiară adițională în valoare de 220 de milioane de dolari. Drept rezultat, asistența nerambursabilă va depăși suma de 392 de milioane de dolari.

Acordul stabilește și condițiile de acordare de către Guvernul SUA, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a suportului bugetar în valoare de 76,8 milioane de dolari.

Guvernul Republicii Moldova se angajează să rămână aliniat cu Agenda Energetică a Uniunii Europene. În context, autoritățile vor continua procesul de armonizare a cadrului legal al Republicii Moldova cu Acquis-ul UE.

Related posts

Un copil de trei ani s-a prăbușit în gol de la etajul patru

Albasat

7 cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni

Albasat

Moldova concurează la Jocurile Olimpice de Tineret de iarnă

Albasat

Leave a Comment