ALBASAT
Actualitate Societate

IGP: Peste 2 milioane de lei au fost ridicați de la „membrii organizației criminale Șor”

Oamenii legii anunță că au ridicat peste 2 milioane de lei de la „membrii organizației criminale Șor”. Banii au fost ridicați în cadrul a peste 10 percheziții în Chișinău într-un dosar de transportare a persoanelor de rang înalt, a bunurilor și banilor în beneficiul unui partid, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că perchezițiile au fost efectuate împreună cu procurorii PCCOCS în oficiile și domiciliul a doi soți cu vârste de peste 50 de ani. Bărbatul era responsabil de coordonarea șoferilor, chiar dacă oficial lucra în calitate de administrator al unei croitorii din capitală.

„Ca să-și deghizeze activitatea, acesta închiria mașinile folosite la transportare de la o companie, iar pe șoferi îi plătea neoficial, cu bani în plic. Astfel, urmare a perchezițiilor, de la cei doi soți a fost ridicat totalul de bani în diferite sume – atât în lei, când și în euro, dolari și lire sterline. De asemenea, au fost percheziționați și cei cinci șoferi de la care au fost ridicate telefoanele, ce urmează să fie supuse cercetărilor. Ultimii cooperează cu autoritățile”, precizează IGP.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar soția acestuia este cercetată în libertate. Ambii au calitatea de bănuit. Urmează ca procurorii să determine necesitatea aplicării arestului preventiv.

Related posts

Бывший член ВСМ: Конкурсы, организованные учреждением, имитируются

Albasat

Alte 777 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Ombudsmanul propune elaborarea testelor de examen în baza materialului predat până pe 2 martie

Albasat

Leave a Comment