Portal de știri
Societate

Ilan Șor: Sancțiunile Marii Britanii mă amuză și nu mă afectează în niciun fel

Liderul Partidului politic Șor, deputatul fugar Ilan Șor, susține că decizia Marii Britanii de a aplica sancțiuni în privința sa nu-l afectează în vreun fel, ba mai mult, îl amuză. Reacția vine după anunțul precum că activele deținute de politician, dar și de fostul democrat, Vlad Plahotniuc, în Marea Britanie sau în oricare din teritoriile acestei țări, precum Insulele Virgine Britanice sau Insulele Cayman, vor fi înghețate, transmite IPN.

„Această decizie mă face să râd și nu mă afectează în niciun fel. Toți știu asta. Maia Sandu, în loc să caute soluții pentru problemele din Moldova, să meargă în localitățile din țară, să discute și să-i ajute pe oameni, ea merge în Occident și se umilește, se pune în genunchi, pentru ca să obțină sancțiuni împotriva mea. Dacă nu poate să le dea oamenilor pâine, le dă circ. Orice decizie de acest fel reprezintă ultimele convulsii ale actualului regim dictatorial”, a declarat liderul PPȘor.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat vineri că, cetățenilor Marii Britaniei li se vor interzice toate tranzacțiile economice cu oricare dintre persoanele sancționate. De asemenea, celor doi oligarhi li se refuză intrarea în Marea Britanie. „Este încă o lovitură dată cu sprijinul partenerilor noștri „grupării pentru hoție și război” și un semnal foarte clar: cei care au jefuit țara vor ajunge acolo unde le este locul, la închisoare. Aceste măsuri se referă de asemenea la justiție și la recuperarea activelor de la infractori către oameni care muncesc din greu în această țară și care, de fapt, au câștigat acești bani”, a subliniat premierul.

La sfârșit de octombrie, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, dar și persoane din anturajul acestora au fost incluși pe lista sancțiunilor aplicate de către Statele Unite ale Americii. Sancțiunile aplicate presupun că celor doi oligarhi le sunt blocate conturile sau orice active de pe teritoriul SUA. De asemenea, sunt interzise tranzacțiile către aceste persoane, fiindu-le interzis și accesul pe teritoriul SUA în calitate de imigranți sau non-imigranți.

Related posts

Posibile deconectări de energie electrică în anumite localități din Nisporeni pe 29 și 30 noiembrie

AlbasatTV, Nisporeni

Agricultorii au ieșit la protest

Albasat

PG: Unul din principalii beneficiari ai furtului miliardului este Plahotniuc. Dosarul Platon – revizuit

Albasat

Leave a Comment