Societate

În aprilie, leul moldovenesc s-a depreciat în raport cu dolarul în medie cu 2,4%

Leul moldovenesc s-a depreciat, în luna aprilie, în valori medii, cu 2,4% în raport cu dolarul SUA. Astfel a ajuns să coste până la 18,1541 USD/MDL, comparativ cu 17,7209 USD/MDL în luna martie. Potrivit valorilor de la finele lunii aprilie, leul s-a apreciat cu 1,5% în raport cu dolarul, transmite IPN.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, în structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene – 77,2%.

În luna aprilie, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice1 a constituit 64,3%, comparativ cu 42,7% în luna martie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice s-a redus cu 22,8 milioane de dolari (-23,6%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici – cu 111,7 milioane de dolari (-49,3%).

În aceste condiții, BNM a intervenit prin vânzări nete de valută în sumă de 59,9 milioane de dolari pe piața interbancară locală.

Related posts

Victor Parlicov: Gazprom va fi forțat să vândă gaz mai ieftin în Moldova ca să facă față concurenței

Albasat

Turcia trimite sute de tone de ajutoare în pandemie

Albasat

Nicio secție de votare din Hâncești nu este complet accesibilă, evaluare repetată

Albasat

Leave a Comment