ALBASAT
Nisporeni Societate

ÎN BĂNCILE ŞCOLII, DAR CU RESTRICŢII! Cum a fost prima zi de şcoală la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni

Primul clopoţel al anului şcolar 2021-2022  s-a auzit în toate şcolile Republicii Moldova. Astfel, profesorii, elevii şi părinţii au retrăit clipa întâlnirii mult aşteptate după vacanţa de vară. Cu reguli mai stricte, dar la fel de voişi, au început anul şcolar şi elevii Liceului Teoretic “Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni. Directorul instituţiei  a mărturisit că totul este pregătit şi sunt gata pentru noua experienţă.

Nu a fost un careu solemn care se practica  permanent, deoarece în situaţie pandemică  careul nu se recomandă, ca să păstrăm sănătatea şi securitatea vieţii copiilor. Pentru micuţii clasei întâi am făcut o excepţie, i-am întâmpinat în curtea şcolii, unde a fost dat primul sunet şi au fost petrecuţi la lecţii„, a spus  Vasile Vacari, directorul Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ Nisporeni.

Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni este una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ din raionul Nisporeni. Acest lucru îngreunează situaţia şi pune pe umerii angajaţilor mult mai multă responsabilitate şi răspundere pentru viaţa fiecărui elev în parte.

„Liceul Teoretic “Mircea Eliade” este în permanentă creştere . Dacă anul trecut am avut 610 elevi, anul acesta avem 632 de elevi, o cifră nu atât de impunătoare, dar este un indicator bun pentru noi. În clasa 1 sunt înmatriculaţi 62 de elevi, în clasa 10-a 42 de elevi, cu două clase ( profil umanistic şi profil real)” a mai adăugat Vasile Vacari, directorul Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ Nisporeni.

Elevii sunt bucuroşi că au revenit la şcoală, mărturisind că experienţa on-line nu este atât de plăcută, iar cunoştinţele nu sunt atât de calitative. Aceştia îndrumă fiecare coleg să se protejeze şi să respecte normele de igienă, pentru ca procesul de învăţământ în prezenţă fizică să nu fie din nou întrerupt.

„Doream foarte mult să vin din nou la şcoală, să frecventăm orele şi să acumulăm multe cunoştinţe. Consider  că situaţia care este e destul de ok. O să facem lecţii în prezenţă. Profesorilor le doresc multă răbdare şi să fie cât mai activi cu noi, să acumulăm cunoştinţe foarte bune şi să ne ofere tot de ce avem nevoie pentru o pregătire bună, iar elevilor să primească educaţia profesorilor”, a menționat Mihaela Bostan, elevă a Liceului Teoretic “Mircea Eliade” Nisporeni.

Conform ordinului Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică, anul de studii 2021-2022 se începe în prezenţă fizică, cu respectarea tuturor normelor. În cazul depistării cu Covid 19 a  unui elev, clasa acestuia trece la studiile în domeniul online pe o durată de 14 zile, fiind în siguranţă celelalte persoane. Tot în acest ordin este indicată şi necesitatea testării Covid 19 a personalului nevaccinat,  didactic şi nedidactic, o dată la 14 zile, până când rata vaccinării per instituţie nu va atinge circa 95% din numărul total de angajaţi.

Related posts

Bilanțul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 1 008

Albasat

Președinții Poloniei, României și Ucrainei vor efectua vizite la Chișinău

Albasat

Obiectivul principal al BNM este ținerea inflației sub control, guvernator

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment