Portal de știri
Societate

În jumătate de an s-au achitat despăgubiri de asigurare în sumă de peste 391 milioane de lei

În prima jumătate a anului curent, companiile de asigurări au achitat despăgubiri și indemnizații de asigurare în sumă de peste 391,3 milioane de lei. Suma este în creștere cu 27% față de semestrul unu al anului trecut, transmite IPN.

Datele Comisiei Naționale a Pieței Financiare arată că daunele achitate în baza polițelor de asigurări generale au însumat 369,6 milioane de lei sau 94,5% din totalul despăgubirilor plătite. Indemnizațiile achitate în baza polițelor de asigurări de viață au constituit aproximativ 21,6 milioane de lei, în creștere cu 29,2%.

Piața de asigurări din Republica Moldova a consemnat în primul semestru o evoluție pozitivă a primelor brute subscrise, care au înregistrat un volum de 1,182 miliarde de lei, în creștere de 1,32 ori în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. La situația din 30 iunie, activele totale ale companiilor de asigurări din Republica Moldova au constituit peste 4,05 miliarde de lei, în creștere cu 21,3% față de acum un an. Pe piața asigurărilor activau 10 societăți de asigurări, 46 brokeri de asigurare-reasigurare și 66 agenți de asigurare, inclusiv agenți bancassurance licențiați și autorizați de CNPF.

Related posts

Eugen Tomac: Războiul creează noi premise de soluționare a conflictului transnistrean

AlbasatTV, Nisporeni

Rusia amenință în premieră că va opri livrarea de gaze spre Europa prin Nord Stream 1: „Avem dreptul deplin”

Albasat

Marea Britanie interzice folosirea echipamentelor 5G făcute de Huawei

Albasat

Leave a Comment