Portal de știri
Societate

În Moldova sunt persoane cu inimă caldă care continuă să găzduiască refugiații din Ucraina, ambasador

Moldova este țara în care Guvernul și oamenii imediat, după izbucnirea războiului, au început să primească și să găzduiască oamenii din Ucraina. Sunt persoane cu inimă caldă care continuă să se dedice pentru această cauză nobilă. Cu acest mesaj a venit Yoshihiro Katayama, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, în cadrul concertelor la pian „Solidarity Moldova” susținute de pianistul japonez Tempei Nakamura în Moldova. Turneul de caritate a fost încheiat cu un recital la pian la Chișinău, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR).

În timpul vizitei în Republica Moldova, Tempei Nakamura s-a întâlnit cu cei recent forțați să-și abandoneze locuința proprie, iar prin intermediul muzicii a solicitat sprijinul global pentru refugiați. „Sunt aici, în Moldova, întâlnind oameni pe care războiul din Ucraina i-a forțat să-și părăsească casele. De-a lungul anilor am avut șansa să cânt muzică în multe țări, inclusiv în Ucraina, mă bucur că am avut șansa să cânt pentru oamenii din Moldova și refugiații veniți din Ucraina”, a spus Tempei Nakamura.

Francesca Bonelli, reprezentanta UNHCR în Moldova, menționează că „muzica are puterea de a conecta oamenii forțați să treacă granițele în căutarea siguranței, cu puținul pe care l-au luat cu ei. Aceasta poate, de asemenea, să întărească sentimentul de unitate și solidaritate și ne spune că putem să ne unim și să lucrăm pentru a sprijini refugiații”.

Compozitorul japonez s-a aflat în Moldova începând de duminică, 23 octombrie. Prin intermediul pieselor pianistul a solicitat sprijinul global pentru ucraineni. Pe lângă Chișinău, Tempei Nakamura a reușit să susțină concerte la Cahul și Bălți. Turneul de bunăvoință „Solidarity Moldova” a fost organizat de Ambasada Japoniei în Moldova și Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Related posts

Вкладчики „Banca de Economii” могут получить индексированные суммы с сегодняшнего дня

Albasat

Deficitul contului curent al balanței de plăți a Republicii Moldova s-a majorat în 2021

Albasat

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a ales conducerea nouă

Albasat

Leave a Comment