ALBASAT
Societate

În municipiul Chișinău au fost instalate primele semafoare inteligente

Primele semafoare inteligente din Chișinău au fost date în exploatare. Dispozitivele evaluează numărul autoturismelor în intersecție și determină de sine stătător lungimea undei pe benzile de deplasare pentru ca să diminueze ambuteiajele. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe o rețea de socializare, citat de IPN.

Nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi este prima intersecție din municipiul Chișinău unde a fost modernizat obiectivul de semafoare, prin amplasarea semafoarelor inteligente. Potrivit edilului, aceasta constituie cea mai periculoasă din intersecțiile din municipiu, unde, conform datelor poliției, 70 la sută din accidentele rutiere sunt cu urmări fatale.

Intersecția a fost reorganizată pentru siguranța pietonilor. Au fost reamenajate trotuarele, montate parapete pietonale de protecție, în proces fiind și strămutarea stațiilor de așteptare a transportului public. Costul total al lucrărilor depășește patru milioane de lei.

În perspectivă, semafoare inteligente urmează să fie instalate și în alte intersecții de pe bd. Dacia, pe tronsonul cuprins între str. Băcioii Noi și str. Burebista. Se va face și o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide unde vor mai fi modernizate astfel intersecțiile.

În anul curent, întreprinderea „Lumteh” a modernizat obiectivele de semafoare în mai multe intersecții din capitală, precum: Sarmizegetusa (intersecție cu străzile Minsk, Burebista, Zelinski, Cuza Vodă, Gr. Botanică), Cuza Vodă, Calea Orheiului, Trandafirilor.

Related posts

Asistenta medicală de la Spitalul Raional Nisporeni, răpusă de COVID, a fost decorată post-mortem cu „Ordinul de Onoare”

Albasat

Жителя района Ниспорень насмерть раздавил трактор

Albasat

Moldova concurează la Jocurile Olimpice de Tineret de iarnă

Albasat

Leave a Comment