ALBASAT
Societate

În municipiul Chișinău se atestă o creștere constantă a numărului de cazuri COVID-19

Pe teritoriul municipiului este înregistrată o creștere constantă a numărului de îmbolnăviri prin infecția COVID-19, incidența fiind înaltă, cu prezența cazurilor grave și foarte grave. În baza indicatorilor prezentați de autoritățile responsabile, în capitală se menține stare de urgență în sănătate publică, pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”. Precizările au fost făcute de către șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Potrivit responsabilei, capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu COVID-19 în spitalele municipale este de 1 413 paturi și 200 de paturi triaj – la centrul COVID-19 de la Moldexpo. Sunt disponibile 1 180 paturi pentru adulți, 163 de paturi pentru copii, 40 de paturi pentru maternitate și 30 de paturi paliative.

La Centrul COVID-19 de la Moldexpo urmează a fi amenajate și activate gradual până la 300 de paturi. După finalizarea lucrărilor de reparație la Spitalul „Sfânta Treime”, în luna aprilie, va fi deschisă o nouă secție de anestezie și terapie intensivă. Numărul total de paturi în secția ATI la IMSP SCM „Sfânta Treime” va constitui 68 de paturi.

Tatiana Bucearschi a menționat că spitalele municipale sunt pregătite, dispun de medicamentele necesare și sunt asigurate cu mijloace de protecție pentru tratarea pacienților COVID.

Până pe 21 februarie, în Republica Moldova s-au înregistrat 176 752 de cazuri de infectări, dintre care 75 701 – în Chișinău. În municipiu, 8 371 de persoane sunt supraveghere medicală.

Related posts

Dorin Recean: Tuturor celor care propagă și seamănă război, le vom închide gura

AlbasatTV, Nisporeni

Аурелиан Лаврик: Перспектива отношений с ЕС зависит от уровня молдавских политических деятелей

Albasat

Cursul valutar oficial la 17.11.2020

Albasat

Leave a Comment