Nisporeni Societate

În Nisporeni se desfășoară campania de prevenire „Redu tempo-ul. Grăbește-te încet”

În perioada 10 – 30 septembrie pe teritoriul raionului Nisporeni se va desfăşura Campania de prevenire cu genericul: „Redu tempo-ul. Grăbește-te încet”. Iniţiativa aparține Direcţiei prevenire a Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Campania are ca scop sporirea eficienţei activităţilor de prevenire şi combatere a încălcărilor Regulamentului circulaţiei rutiere comise de participanţii la trafic, reducerea numărului accidentelor de circulaţie, precum şi sporirea nivelului de disciplină al tuturor participanţilor la trafic, întru redresarea situației la compartimentul securitatea în traficul rutier, pentru reducerea numărului accidentelor și severității urmărilor acestora, schimbarea convingerilor și comportamentul participanților în traficul rutier.

În acest sens, Olesea Țurcanu, ofițerul principal SIC al SSP al IP Nisporeni, susține că Poliția trebuie să implice toate resursele pentru a reduce din precondiţiile ce generează grabă, viteză, delicvenţă şi frică.

„Clasica expresie „Graba strică treaba” este cea mai potrivită aici, iar noi, Poliţia ca structură responsabilă prin atribuţii legale de prevenire a delicvenţei, avem menirea de a identifica riscul şi de a acţiona implicând toate resursele pentru a reduce din precondiţiile ce generează grabă, viteză, delicvenţă şi frică. Prin lansarea acestei Campanii se impune ca scop sporirea atenţiei sociale la subiectul grabei şi vitezei în comportamentul general şi cel special legat de traficul rutier, cu operarea de acţiuni sistematice şi constatate la stabilirea unui tempou mai scăzut în viteza de acţiune şi desplasare, în pecial în traficul rutier a şoferilor şi pietornilor”, susține Olesea Țurcanu.

Campania „Redu tempo-ul. Grăbește-te încet” are ca obiectiv de bază sensibilizarea comunităţii, implicarea în reducerea cauzelor de mediu care sporesc viteza de deplasare în trafic, reducerea victimizării categoriilor de risc sporit: tânăra generaţie şi celor de vârsta a 3-a, promovarea culturii condusului în tempou moderat, sporirea sentimentului de securitate pe drumurile locale şi naţionale.

Menționăm că, începând cu data de 10 septembrie 2021 campania respectivă se desfășoară pe mai multe trasee de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Related posts

Cursul valutar oficial la 01.04.2021

Albasat

Deţinătorii de animale care nu vor strânge excrementele riscă amendă până la 1500 de lei

Albasat

Operațiunea “CASCADA”: au fost întocmite 112 procese verbale

Albasat

Leave a Comment