Portal de știri
Diverse Nisporeni Societate

În satele din Nisporeni se desfășoară o campanie de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor

Serviciul Prevenție din cadrul Secției Situații Excepționale Nisporeni, de comun cu angajații serviciului de Asistență Socială, a demarat campania de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor și de informare a populației din satele Poruceni, Bălănești și Seliște privind exploatarea corectă a sobelor de încălzit pe bază de combustibil solid, a instalațiilor electrice și a buteliilor de gaze lichefiate.

Responsabilii au atenționat cetățenii asupra pericolului exploatării acestor surse de încălzire, defecte improvizate sau nesupravegheate. O atenție deosebită în cadrul companiei se atrage în special familiilor social-vulnerabile și persoanelor în etate singuratice.

Campania este necesară în contextul începerii sezonului de încălzire și ținând cont de faptul că pe perioada rece a anului se măresc riscurile producerii incendiilor în sectorul locativ, de la surse de încălzire defecte. La fel, persistă pericolul de intoxicare cu produse ale arderii. Cetățenii sunt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile, dar și să fie prudenți la utilizarea instalațiilor electrice de încălzit. În caz de situații de risc cetățenii pot apela Serviciul 112.

Related posts

SUA va dona 55 de milioane de doze de vaccin la nivel global

Albasat

Adrian Lebedinschi: CSM ar urma să-și atribuie un control deosebit în gestionarea cazului jafului bancar

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 544 de cazuri noi

Albasat

Leave a Comment