ALBASAT
Actualitate

În școlile din țară vor ajunge 150 de calculatoare, donate de Coreea de Sud

Un lot de 150 de calculatoare va ajunge la începutul lunii septembrie în Republica Moldova din Coreea de Sud. Acestea vor fi repartizate instituțiilor de învățământ care au deficit de calculatoare și vor fi utilizate în procesul educațional al elevilor. Donația este parte a unui memorandum de colaborare semnat acum doi ani, între cele două state, care prevede un ajutor total de 450 de calculatoare.

În cadrul memorandumului, pe parcursul anului 2016, în Moldova, au fost aduse deja 150 de calculatoare, care au fost repartizate instituțiilor de învățământ general din 10 raioane. Mai rămân să fie aduse încă 150. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, citat de IPN, viceministra Lilia Pogolșa a avut o întrevedere cu membrii unei delegații din Provincia Jeju, Coreea de Sud, care se află în vizită la Chișinău. Aceștia urmează să examineze posibilitățile de extindere a memorandumului de colaborare.

Anterior, cu sprijinul partenerilor, 40 de profesori de informatică au fost instruiți cum să utilizeze calculatoare. Totodată, în perioada 15-17 august, au loc instruiri pentru 30 de cadre didactice care predau informatica în cadrul instituțiilor generale de învățământ.

Memorandumul dintre Ministerul Educației al Republicii Moldova și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Coreea de Sud a fost semnat la 21 septembrie 2015, pe un termen de trei ani.

 Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Cursul valutar oficial la 18.04.2024

AlbasatTV, Nisporeni

LIVE: Celebrarea memoriei antrenorului Grigore Brașoveanu – Inaugurarea plăcii comemorative și turneul deschis la haltere la Nisporeni”

AlbasatTV, Nisporeni

Cod portocaliu de caniculă în centrul și sudul țării

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment