Nisporeni Societate

Încă un caz de coronavirus de tip nou, în raionul Nisporeni. Şi acest caz este de import

În raionul Nisporeni a fost  diagnosticată încă o persoană cu coronavirus de tip nou. De această dată este vorba despre un tânăr de 34 de ani, din satul Soltăneşti, care a revenit acasă, pe data de 28 martie, din Anglia cu o cursă charter. Bărbatul avea simptomele de boală şi s-a autoizolat într-o locuinţă din satul Grozeşti, evitând să se întâlnească cu familia sau cu  apropiaţii. Însă, de la aeroport s-a deplasat cu un automobil, ce era condus de un prieten. Acum, acesta este monitorizat de către medicul de familie.

ALEXANDRU CORNEI ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Până la momentul actual, per raion, vorbim de raionul Nisporeni, avem trei cazuri confirmate cu infecţia coronavirus. Este vorba despre trei persoane , de gen masculin. Două persoane sunt din comuna Marinici, raionul Nisporeni şi a treia persoană este din satul Soltăneşti, raionul Nisporeni.  Persoana a treia infectată, este cu vârsta de 34 de ani, care s-a întors din Anglia în R. Moldova cu o rută charter, adică avion, cale aeriană. Persoana s-a autoizolat în satul Grozeşti, astfel limitând contactul cu alte persoane. În satul Grozeşti, dumnealui a identificat un loc de trai, unde să nu intre în contact cu alte persoane şi să nu supună riscului familia.”

Potrivit lui Alexandru Cornei, toate persoanele, aflate la bordul avionului se află acum sub monitorizare.

ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Este toată lista contacţilor, care s-au aflat la bord, care au venit, care au fost în contact pe parcursul acestor zile şi respectiv se lucrează cu fiecare în parte, se monitorizează, se duce evidenţa.”

Al treilea caz, înregistrat în satul Soltăneşti, raionul Nisporeni a fost confirmat în data de 31 martie. Bărbatul infectat cu COVID-19 primeşte tratamentul corespunzător într-o instituţie spitalicească, iar starea de sănătate este satisfăcătoare. Totodată, în prezent, în raionul Nisporeni sunt două cazuri suspecte de coronavirus.

 ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “La momentul actual, vorbim de  01.04.2020, avem două persoane suspecte, ambele persoane sunt de gen feminin, din satul Bălăureşti, raionul Nisporeni. Sunt internate la Spitalul “Toma Ciorbă” şi se aşteaptă rezultatul de laborator pentru a confirma sau a infirma infecţia cu COVID-19.”

Amintim că pe teritoriul raionului Nisporeni a fost confimat primul caz de COVID-19, în data de 26 martie. Un tânăr de 35 de ani, din comuna Marinici, care a revenit acasă din Franţa a fost diagnosticat cu coronavirus. Trei zile mai târziu, un alt bărbat tot din această localitate a fost diagnosticat cu infecţia COVID-19.

 

 

Related posts

21 de ambulanțe noi au ajuns la 16 substații de asistență medicală urgentă din țară

Albasat

Pe timp de pandemie, circa jumătate din populație nu lucrează, sondaj

Albasat

Premiul UE pentru energie durabilă în PaE, acordat unui proiect realizat la Ocnița și Cantemir

Albasat

Leave a Comment