ALBASAT
Societate

Încă un deces provocat de COVID-19. Este vorba despre un lucrător medical

Încă un deces provocat de COVID-19 în Republica Moldova. Femeia avea 79 de ani și era angajată în sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească. Anunțul a fost făcut de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, vineri, 27 martie, după ședința Punctului Național Focal, transmite IPN.
Ministra a menționat că femeiea a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” pe 19 martie, iar pe 24 martie a fost transferată la Spitalul Clinic Republican pe fundalul agravării stării de sănătate. Acest fapt a fost condiționat de mai multe probleme de sănătate pe care le avea, inclusiv diabet zaharat și insuficiență cardiacă.

Potrivit ministrei, femeia și-a dedicat întreaga viață sistemului medical și până în ultimul moment a fost cea care a salvat vieți.

La Spitalul Clinic Republican rămân internate zece persoane, dintre care opt marchează evoluții grave. Și la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, 25 de pacienți confirmați cu COVID-19 sunt în stare gravă.

Până pe 26 martie, în Republica Moldova au fost confirmate 177 de cazuri COVID-19. Decesul asistentei medicale este al doilea, după ce pe 18 martie s-a stins din viață o femeie de 61 de ani. Femeia revenise infectată din Padova, Italia, și a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală. Pacienta suferea și de boli cronice: hipertensiune de gradul doi și diabet zaharat de tip doi.

Related posts

SUA sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 24.03.2020

Albasat

OMS afirmă că există semne ale răspândirii subvariantei XBB.1.5 de coronavirus în Europa

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment