ALBASAT
Societate

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat au crescut cu 7% în 2019

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat, în anul 2019, au crescut cu 7% față de 2018 și cu peste 12% față de 2017. Suma totală a constituit peste 22,8 miliarde lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Serviciului Vamal.

Serviciul Vamal menționează că, pe parcursul anului precedent, a inițiat 123 de cauze penale și că a fost înregistrată o creștere a valorii mărfurilor stabilite la momentul inițierii urmării penale, care se ridică la peste 88 milioane de lei, cu 14% mai mult față de sumele raportate în 2018.

Pe perioada anului precedent au fost depistate circa 2,7 milioane de țigarete nedeclarate, ceea ce reprezintă de trei ori mai mult față de aceeași perioadă a anului 2018. Echipele mobile ale Serviciului Vamal au ridicat mărfuri în aproape 600 de cazuri, ceea ce înseamnă o creștere cu 55% față de anul 2018. Valoarea bunurilor se ridică la 26 milioane de lei.

În domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală, au fost ridicate mărfuri în valoare de peste cinci milioane de lei, menționează Serviciul Vamal.

Related posts

PDM va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției de guvernământ

Albasat

„Евровидение” будет транслироваться сегодня онлайн

Albasat

Președinta a luat act de demisia premierului. Inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment