ALBASAT
Societate

Incendiu la încă un rezervor din Portul Giurgiulești

După trei zile de luptă cu incendiul izbucnit luni la un rezervor din Portul Giurgiulești, astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că un alt rezervor a fost cuprins de flăcări. Și acesta era încărcat cu șrot de semințe de floarea soarelui.

„Salvatorii și pompierii sunt la fața locului pentru localizarea și lichidarea incendiului. În acest moment sunt cinci echipaje de intervenție cu un efectiv de 20 de angajați ai Inspectoratului. Trebuie să menționăm faptul că pentru asigurarea securității și prevenirii situațiilor de risc acționează salvatorii”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu. 

Potrivit informațiilor colectate de la fața locului, al doilea rezervor are o capacitate  de 1100 de tone. Acesta era umplut pe jumătate. În urma incidentului nu sunt raportate victime și nu există riscuri pentru cetățeni și infrastructura din zonă.

Agenția de Mediu precizează că nivelul de poluare a aerului în zonă se menține sporit privind conținutul de fenol. Laboratorul de Referință de Mediu al Agenției de Mediu, în comun cu laboratorul mobil din România, au prelevat probe de aer în diferite locații de la locul incidentului și pentru diferite condiții meteorologice. Rezultatele probelor vor fi procesate și validate după care vor fi anunțate.

Un incendiu similar a avut loc pe 16 ianuarie 2023. În urma mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui a avut loc prăbușirea cisternei. Atunci, pompierii au reușit localizarea peste câteva ore, însă lichidarea completă a fost dată la câteva zile.

Related posts

Cursul valutar oficial la 13.07.2022

Albasat

Ion Manole: Expulzarea profesorilor turci caracterizează Moldova prin cuvântul „rușine”

Albasat

Tesla ar putea să vândă americanilor automobile produse în China

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment