ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Incubatorul de Afaceri din Nisporeni și Asociația „Viitorul Începe Azi” semnează Memorandum pentru Antreprenoriat

Pe data de 29 februarie 2024, Incubatorul de Afaceri din Nisporeni și Asociația Obștească Asociația de Educație Civică „Viitorul Începe Azi” au semnat un Memorandum de Înțelegere, deschizând astfel oportunități semnificative pentru tinerii din raionul Nisporeni și din raioanele Ungheni și Călărași. Această colaborare marchează începutul unui proiect ambițios intitulat „APT – Antreprenoriat Pentru Tinerii din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni”, finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectul își propune să sprijine și să consolideze capacitățile antreprenoriale ale 20 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani din cele trei raioane. Prin intermediul acestui program, acești tineri vor avea posibilitatea să primească sprijin în demararea și desfășurarea afacerilor proprii, contribuind astfel la dezvoltarea economică a comunităților locale.

Condițiile de participare la proiect sunt clare și orientate spre a oferi șanse egale tuturor celor interesați. Astfel, persoanele interesate trebuie să aibă domiciliul în una dintre localitățile celor trei raioane și să prezinte o idee de afacere viabilă, dar și o puternică motivație pentru implementarea ei. De asemenea, candidații trebuie să se încadreze în categoria persoanelor cu capacități economice reduse, să fie șomeri și să nu urmeze studii sau cursuri de formare în perioada respectivă.

Cei selectați în cadrul programului vor beneficia de un pachet amplu de sprijin și asistență. Aceștia vor participa la sesiuni de instruire în domeniul inițierii afacerilor, vor primi asistență în elaborarea planurilor de afaceri și vor fi ghidați prin procesul de demarare a afacerii. Mai mult decât atât, tinerii antreprenori vor primi suport financiar pentru demararea afacerii, sume ce variază între 3000 și 7000 de euro, în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui proiect. De asemenea, aceștia vor beneficia de mentorat din partea specialiștilor din domeniul antreprenoriatului.

Prin această inițiativă, Incubatorul de Afaceri din Nisporeni și Asociația Obștească „Viitorul Începe Azi” își propun să stimuleze inovația și creativitatea în rândul tinerilor, să contribuie la dezvoltarea sectorului privat și să creeze oportunități de angajare și prosperitate în comunitățile locale.

Această colaborare reprezintă un pas important în direcția promovării antreprenoriatului și dezvoltării economice durabile în regiunea Nisporeni și din raioanele învecinate.

Related posts

Пожилая женщина из Кэушень убита топором

Albasat

Avion întors pe aeroport, după ce mai mulți pasageri au refuzat să poarte mască de protecție

Albasat

Cursul valutar oficial la 24.12.2021

Albasat

Leave a Comment