ALBASAT
Actualitate Societate

Inițiativă legislativă de sancționare a persoanelor care construiesc cu încălcări

Persoanele care construiesc fără a respecta normele tehnice vor fi sancționate. Un proiect de lege care vine să modifice Codul contravențional și Codul penal a fost prezentat de deputații PAS, Lilian Carp și Vasile Grădinaru, transmite IPN.

Potrivit lui Lilian Carp, necesitatea modificării a venit în contextul prăbușirilor de clădiri din Turcia în urma unui cutremur grav și pentru a evita riscul de a se întâmpla aceasta în Republica Moldova.

Modificările Codului penal și Codului contravențional prevăd tragerea la răspundere penală a celor care săvârșesc proiectarea ilegală a construcțiilor, fără actele permisive, autorizarea ilegală a construcțiilor sau desființarea ilegală a construcțiilor, executarea lucrărilor de construcție neautorizate și recepția finală a construcțiilor neautorizate cu sau fără încălcări. Acestea fiind filtre în monitorizarea procesului de construire.

Potrivit lui Vasile Grădinaru, în Codul penal este prevăzută sancționarea executării necalitative a construcțiilor, dar fie nu prevede faptele ilegale la fiecare dintre etapele apariției construcțiilor ilegale, fie este ca și cerință obligatorie în apariția anumitor rezultate infracționale, deces sau pagube materiale.

Related posts

Cine poate solicita suspendarea temporară a măsurilor de carantină pe teritoriul României

Albasat

Declarație BCS cu privire la constatarea subminării statului de drept și a uzurpării puterii de stat

AlbasatTV, Nisporeni

Aprobarea componenței Comitetului Executiv al Găgăuziei, amânată

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment