ALBASAT
Actualitate

Înscrierea copiilor la grădiniță se va face online de la 1 septembrie

În Chișinău, părinții își vor putea înscrie copiii la grădiniță în regim online, începând cu 1 septembrie. Direcția generală educație, tineret și sport și E-guvernare au lansat astăzi, 19 iulie, platforma electronică: www.inscriere-gradinite.md, care va asigura înscrierea online la 130 de instituții de învățământ preșcolar, transmite IPN.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Când completează cererea online, părinții vor fi atenționați că trebuie să aleagă o grădiniță din districtul în care își au domiciliul. Dacă vor primi un răspuns negativ din cauza locurilor deja suplinite în grădinița selectată, vor putea alege o grădiniță din imediata apropiere.

Dacă părintele a primit acceptul de înscriere la grădiniță, va fi notificat, iar ulterior va putea transmite online și actele necesare. La final de procedură, va primi online îndreptarea de înmatriculare a copilului la grădiniță, pe care o va putea tipări și prezenta directorului grădiniței. Prin intermediul platformei părintele va putea accesa informația în trei limbi, va putea vedea dacă mai există sau nu locuri libere într-o grădiniță, dar și lista părinților înscriși, nu și identitatea copilului. Platforma va putea fi accesată neîntrerupt, din orice țară.

Potrivit șefului interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, trecerea de la actuala modalitate de înregistrare a copiilor la una electronică va permite sporirea nivelului de transparență și reducerea potențialelor riscuri, permițând excluderea la maximum a implicării factorului uman în acest proces.

Directorul tehnic al Centrului de Guvernare Electronică, Iurie Țurcanu, a menționat că lansarea acestui sistem este în aliniere perfectă cu planurile naționale de digitalizare a societății. Centrul este la cea de-a doua colaborare cu Direcția generală educație ,tineret și sport. Anterior a fost implementată plata taxelor pentru grădiniță în regim online. Astăzi acest lucru se face în circa 80% din grădinițele din municipiul Chișinău. El a menționat că platforma lansată azi, cu mici ajustări, ar putea fi extinsă și pentru înscrierea în clasa I în școli.

La evidență pentru înscrierea la grădiniță sunt circa 20 de mii de copii, care urmează să ajungă în instituțiile preșcolare până în anul 2019.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Directorul general adjunct al OIM, în vizită în Republica Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

MAN l-a desemnat pe Ion Ceban pentru alegerile locale din Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 1 milion 60 de mii de alegători au votat până la ora 18.00

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment