ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Întâlnire comunitară pentru siguranța locală în Bălăurești, Nisporeni: Prevenirea infracționalității și promovarea ordinii publice

La data de 23 ianuarie 2024, în intervalul orar 17⁴⁰-18³⁰, satul Bălăurești, din raionul Nisporeni, regiunea „Satul Nou”, a fost martorul unei inițiative remarcabile pentru consolidarea securității locale. În conformitate cu prevederile Ordinului IGP nr.150 din 28.11.2013, șeful secției de poliție nr. 5 (Grozești), comisarul Constantin Zestrea, a condus o întrunire esențială având ca scop prevenirea infracționalității și contravențiilor în comunitate.

La eveniment au participat 47 de cetățeni din localitate și au fost abordate diverse aspecte legate de securitatea publică. Alături de comisarul Zestrea, au fost prezenți și alți membri importanți ai comunității, inclusiv șeful subdiviziunii, comisarul principal Sergiu Andronache, șeful SSP, comisarul principal Denis Popescu, și primarul localității, domnul Alexandru Ionel.

În cadrul întrunirii, polițiștii au acoperit o gamă variată de subiecte, cu accent pe amenințările actuale. Astfel, au fost discutate infracțiunile cibernetice, escrocheriile cu cardurile bancare, consumul de alcool în locuri publice, delincvența juvenilă, violența în familie, precum și prevenirea accidentelor rutiere. Participanții au fost informați cu privire la regulile de conduită esențiale pe parcursul perioadelor reci, pentru a evita cazurile de hipotermie.

De asemenea, localnicii au avut ocazia de a-și exprima preocupările și de a discuta aspecte importante legate de securitatea locală. Curățenia în localitate și instalarea camerelor de supraveghere au fost subiecte abordate de cetățeni, care au pus accent pe necesitatea unei monitorizări eficiente pentru a asigura un mediu sigur și curat în comunitate.

În concluzie, evenimentul din Bălăurești a reprezentat o platformă eficientă pentru interacțiunea între forțele de ordine și comunitatea locală. Astfel de întruniri sunt cruciale pentru consolidarea parteneriatului dintre poliție și cetățeni, contribuind la creșterea gradului de siguranță și prevenirea infracționalității în rândul comunităților locale.

Related posts

Igor Grosu îi răspunde Mariei Zaharova: Limba română e la ea acasă

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 01.03.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 1600 de copii din Ucraina, încadrați în școli și grădinițe din Moldova

Albasat

Leave a Comment