ALBASAT
Societate

Integrarea europeană va consolida suveranitatea Republicii Moldova, MAEIE

Modernizarea țării la standardele UE, crearea condițiilor mai bune de trai, garantarea drepturilor și libertăților, sunt obiectivele principale pentru a întări coeziunea socială a cetățenilor, indiferent de apartenența etnică și convingerile politice, se arată într-un comentariu al purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, făcut în contextul în care în ultimele zile a remarcat „interesul mai multor oficiali din Federația Rusă de a se expune pe marginea evoluțiilor din Republica Moldova, fiind promovate subiecte inexistente și paralele false”.

„Integrarea europeană a țării noastre, care a progresat constant în ultimele decenii, este susținută de majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, culminând în aceste zile cu acordarea statutului de stat candidat pentru aderare prin decizia tuturor statelor membre ale UE, fapt ce deschide o nouă filă în istoria modernă a țării noastre”, precizează purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Daniel Vodă  menționează că este binecunoscut faptul că toate țările care au trecut prin procesul de aderare la UE au devenit mai stabile și reziliente, atât în plan politic, cât și economic. „Astfel, pe lângă toate avantajele deja cunoscute în societate, integrarea europeană va consolida suveranitatea Republicii Moldova, instituțiile de drept și democrația noastră, iar statutul de stat candidat va îmbunătăți procesele de reformă și dezvoltare europeană având o direcție și o destinație clară – aderarea la Uniunea Europeană”, se arată în comentariu.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE mai specifică faptul că dialogul moldo-român se dezvoltă în baza parteneriatului strategic pentru integrare europeană a Republicii Moldova. „Este bine știut că Romania a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova, devenind în prezent principalul partener comercial al țării noastre și un susținător activ al proceselor de transformare europeană a țării noastre. Această relație matură și de încredere reciprocă între două state suverane și cu multe obiective comune este un exemplu în dialogul bilateral”, menționează Daniel Vodă.

În condițiile de război, a unei crize economice și umanitare fără precedent din regiune cauzate de acesta, MAEIE susține efortul comun al comunității internaționale de restabilire a păcii în regiune și abținerea de la declarații care nu contribuie decât la escaladarea situației.

Related posts

Încă un caz de COVID-19, în raionul Nisporeni. Pacientul a fost internat la un spital din Capitală

Albasat

Vacanța de toamnă a elevilor va fi prelungită

Albasat

Experți: În Moldova nu există partide în sine și aceasta este cea mai mare problemă

Albasat

Leave a Comment