Portal de știri
Societate

Ion Ceban: Voi cere demisia celor ce își fac averi pe seama oamenilor

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că va solicita sancționarea dură a funcționarilor care nu-și fac bine munca și că va cere demisia celor ce își fac averi pe seama oamenilor. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței operative de astăzi, 2 septembrie, și vine ca răspuns la acțiunile persoanelor care au fost reținute, ieri, în cadrul unor dosare ce vizează o schemă de îmbogățire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare la cimitirul „Sfântul Lazăr”, transmite IPN.

„Este o situație regretabilă că pe seama oamenilor cineva își face afacere. Nu știu cum li se ridică mâna să facă asemenea lucruri, dar sunt sigur că mai există lucruri de acest gen. Nu avem multe cimitire, însă avem oameni care își fac averi pe seama altor oameni. Voi solicita sancționarea dură a celor ce se ocupă de asta și mai puțin le pasă de nevoile oamenilor”, a spus primarul.

Totodată, Ion Ceban a comunicat că vor fi pedepsiți toți cei care fură nerușinat bunurile municipalității sau pe cei care indică doar pe foaie că întreprind reparații într-o grădiniță ori școală.

Potrivit lui, toate abaterile vor fi făcute public, cu scopul de a combate acest fenomen adânc înrădăcinat în sistem. „În oraș sunt în derulare foarte multe proiecte mari, au fost alocați bani municipali și din bugetul de stat pentru diverse lucrări, dar asta nu este motiv pentru ca cineva să se îmbogățească. Toate încălcările depistate de către grupul de monitorizare, cu nume concrete de instituții, vor fi făcute public”, a adăugat primarul.

Ieri, 1 septembrie, şase persoane au fost reținute în cadrul unor dosare ce vizează o schemă de îmbogățire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare la cimitirul „Sfântul Lazăr”. Centrul Național Anticorupție a precizat că sunt vizați șeful cimitirului, adjunctul său, contabilul și alți angajați ai administrației. Reținerile au avut loc în cadrul a peste 130 de cauze penale. Cele șase persoane sunt bănuite că ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaților, care urmau să obțină un loc de înhumare la cimitir.

Related posts

Peste 30 de percheziții, la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul „Metalferos”

Albasat

Medici: Suntem la apogeul acestui val pandemic

Albasat

Moldovenii nu mai pot călători în statele spațiului Schengen cu test negativ la COVID-19

Albasat

Leave a Comment