ALBASAT
Nisporeni Societate

IP Nisporeni atenționează: Articolele pirotehnice – interzise, cu anumite excepții

Inspectoratul de Poliţie Nisporeni atenționează asupra faptului că, în contexul stării de urgență, printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale, este interzisă comercializarea și utilizare a articolelor pirotehnice.

Totuși, există și excepții. Este permisă comercializarea și utilizarea următoarelor articole:

a) diametrul articolelor nu depășește 30 mm;

b) articolele se încadrează în una dintre următoarele categorii prevăzute de art. 5 din Legea nr.143/2014 privind regimul articolelor pirotehnice:

– articole pirotehnice de divertisment (doar categoria 1 și categoria 2);

– articole pirotehnice de scenă (categoriile T1 și T2).

– Categoria 1 se referă la articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul încăperilor de locuit.

– Categoria 2 se referă la articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior, în spaţii restrânse.

Articolele pirotehnice de scenă, trebuie să prezinte un risc scăzut și să fie destinate utilizării doar de către pirotehnicieni autorizați.

Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sunt executorii pentru conducătorii autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, ai agenţilor economici, ai instituţiilor publice, precum şi pentru cetăţeni.

Nerespectarea, cerințelor și restricțiilor stabilite prin Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, atrage după sine răspundere prevăzută de lege.

Related posts

ONG-urile de media, îngrijorate de dublarea termenelor de răspuns la cererile de informație

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 14 cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore în raion

Albasat

Târgul Universităților din România, în trei orașe din Republica Moldova

Albasat

Leave a Comment