ALBASAT
Actualitate

Israel a câştigat ediţia din 2018 a concursului Eurovision

În 2019 concursul muzical european Eurovision Song Contest se va desfăşura în Israel. Netta Barzilai, cu piesa „Toy”, a acumulat punctajul maxim, 529 de puncte, în cadrul finalei care a avut loc sâmbătă, 12 mai, după ce au fost adunate voturile juriului şi ale publicului.

Pe locul II s-au clasat reprezentanţii Ciprului, urmaţi de ţările: Austria, Germania, Italia, Cehia, Suedia, Estonia, Danemarca. Formaţia DoReDoS, care a reprezentat Republica Moldova cu melodia „My Lucky Day”, a terminat competiţia pe locul zece, acumulând 209 puncte. 94 din partea juriului şi 115 de la public. Autorul piesei este interpretul rus Filip Kirkorov.

Republica Moldova a fost votată în acest an cu 12 puncte de către juriul Federaţiei Ruse. Totodată, a primit câte 10 puncte din partea juriului din Ciprul, Armenia și Grecia. Juriul din România a acordat de data aceasta 12 puncte Austriei, iar Moldovei – 7 puncte. Moldova nu a primit niciun punct din partea juriului ucrainean. Republica Moldova a oferit, din partea juriului, 12 puncte Estoniei, iar 10 puncte au mers către Israel.

Ediţia din acest an a concursului nu a trecut fără de incidente. Un bărbat a urcat în scenă în timpul evoluării reprezentantei Marii Britanii. Acesta i-a luat microfonul interpretei şi a rostit ceva în public. Imediat bărbatul a fost reţinut, iar reprezentanta Marii Britanii a continuat să cânte.

Eurovision Song Contest 2018 a avut loc la Lissabona, Portugalia.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Sergiu Tofilat: Un risc care încă mai persistă – gazul rusesc, care în continuare vine în regiunea transnistreană

AlbasatTV, Nisporeni

LIVE: Recensământul 2024 – Ce arată datele pentru Nisporeni?

AlbasatTV, Nisporeni

Școala sportivă „Grigore Brașoveanu” Nisporeni U-19 a câștigat „Cupa Primarului” orașului Nisporeni 2024

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment