Actualitate

Israel a câştigat ediţia din 2018 a concursului Eurovision

În 2019 concursul muzical european Eurovision Song Contest se va desfăşura în Israel. Netta Barzilai, cu piesa „Toy”, a acumulat punctajul maxim, 529 de puncte, în cadrul finalei care a avut loc sâmbătă, 12 mai, după ce au fost adunate voturile juriului şi ale publicului.

Pe locul II s-au clasat reprezentanţii Ciprului, urmaţi de ţările: Austria, Germania, Italia, Cehia, Suedia, Estonia, Danemarca. Formaţia DoReDoS, care a reprezentat Republica Moldova cu melodia „My Lucky Day”, a terminat competiţia pe locul zece, acumulând 209 puncte. 94 din partea juriului şi 115 de la public. Autorul piesei este interpretul rus Filip Kirkorov.

Republica Moldova a fost votată în acest an cu 12 puncte de către juriul Federaţiei Ruse. Totodată, a primit câte 10 puncte din partea juriului din Ciprul, Armenia și Grecia. Juriul din România a acordat de data aceasta 12 puncte Austriei, iar Moldovei – 7 puncte. Moldova nu a primit niciun punct din partea juriului ucrainean. Republica Moldova a oferit, din partea juriului, 12 puncte Estoniei, iar 10 puncte au mers către Israel.

Ediţia din acest an a concursului nu a trecut fără de incidente. Un bărbat a urcat în scenă în timpul evoluării reprezentantei Marii Britanii. Acesta i-a luat microfonul interpretei şi a rostit ceva în public. Imediat bărbatul a fost reţinut, iar reprezentanta Marii Britanii a continuat să cânte.

Eurovision Song Contest 2018 a avut loc la Lissabona, Portugalia.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Polița de asigurare medicală pentru 2018 poate fi procurată deja

Burse mai mari pentru elevi și studenți

Cursul valutar oficial la 29.03.2018

Leave a Comment