ALBASAT
Societate

La biserici vor bate clopotele în semn de solidaritate cu lupta contra COVID-19

Pe timpul pandemiei de COVID-19, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, toate clopotele vor bate, începând cu ora 12.00, timp de trei minute, până la Sărbătoarea Învierii Domnului. Decizia a fost luată de Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în contextul epidemiei de Covid-19.

Credincioșii sunt îndemnați să se roage pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii.

Solicitat de IPN, episcopul Ioan de Soroca, vicar metropolitan, a declarat că respectivele acțiuni sunt în spiritul solidarității cu cei contaminați și cei care luptă cu COVID-19. „Sperăm că toți au luat act și vor îndeplini această binecuvântare”, a spus episcopul.

Întrebat despre continuarea oficierii slujbelor, vicarul mitropolitan a menționat că Sinodul a decis ca slujbele să fie desfășurate în aer liber, decizia fiind coordonată mai devreme cu Guvernul, la recomandarea acestuia. „Regretăm că unii preoți nu au îndeplinit acest îndemn și au slujit în bserică, deși binecuvântarea a fost să ieșim afară. Deocamdată rămâne valabilă această decizie a Sinodului ca să desfășurăm slujbele afară”, a menționat episcopul Ioan de Soroca.

Premierul Ion Chicu a comunicat, luni, la un briefing de presă, că din peste o mie de biserici monitorizate duminică, în 375 slujbele s-au oficiat în interior, contrar recomandărilor autorităților pentru prevenirea răspândirii coronavirusului de tip nou.

Related posts

Cu suportul Guvernului Germaniei și al Uniunii Europene locuitorii municipiului Cahul vor beneficia de servicii de apă și de canalizare mai calitative

AlbasatTV, Nisporeni

Медработники инфицируются COVID-19 также потому, что они неправильно используют защитные средства

Albasat

Femeia cu COVID-19 conectată la respirație asistată se simte mai rău

Albasat

Leave a Comment