Portal de știri
Nisporeni Societate

La Ciutești a fost inaugurat „Oficiul Medicului de Familie”

În localitatea Ciutești a fost inaugurat, în data de 5 iulie 2022, „Oficiul Medicului de Familie”. La eveniment a fost prezent primarul satului Ciutești Țărnă Sergiu, președintele raionului Nisporeni Vasile Mărcuță, secretarul de stat al Ministerului Sănătății Tatiana Zatîc, Șefa IMSP Centrul de Sănătate Nisporeni Tăbăcaru Vera, consilieri și cetățeni ai localității.

Deschiderea acestui centru de sănătate a fost așteptată de către cetățeni în jur de 10 de ani.

Proiectul a fost finalizat după o serie de demersuri către Ministerul Sănătății, ce au durat ani de zile. Cu suportul Consiliului Raional și implicarea activă a Verei Tăbăcaru, șef IMSP Nisporeni, locuitorii din satul Ciutești beneficiază acum de un sistem medical eficient.

La evenimentul de inaugurare președintele raionului Nisporeni a ținut să menționeze că finalizarea acestui proiect este de o importanță majoră, atât pentru locuitorii satului Ciutești, cât și pentru întregul sistem de sănătate din Republica Moldova.

Acum, sătenii pot beneficia de servicii medicale în satul de baștină, fără a mai fi necesară deplasarea în satul vecin, ceea ce reprezenta o problemă pentru bolnavii aflați în imposibilitate de a se deplasa.

Sătenii s-au arătat entuziasmați de noua realizare, afrimând că acum își vor putea monitoriza sănătatea într-un mod mai ușor, fără a fi nevoie să facă naveta la spitalul din oraș.

La rândul său, Tatiana Zatîc a încurajat sătenii să profite de serviciile ce urmează a fi oferite în cadrul Centrului de Sănătate.

Satele raionului Nisporeni se află într-un amplu proces de modernizare, în special în ceea ce privește domeniul sănătății. După deschiderea Centrului din satul Ciutești, mai urmează și alte câteva sate care în curând vor putea beneficia de servicii medicale locale modernizate.

Related posts

Maia Sandu: Avem două săptămâni pentru a face această schimbare imensă

Albasat

Igor Boțan: Există speranțe că noua conducere a PG va întreprinde măsurile necesare pe frauda bancară

Albasat

Două medalii la Cupa Mondială de caiac-canoe

Albasat

Leave a Comment