ALBASAT
Nisporeni Societate

La Nisporeni s-a desfășurat a 28-a ediție a turneului de minifotbal organizat în memoria polițistului Tudor Țărnă

Pentru al 28-lea an consecutiv, la Nisporeni s-a desfășurat turneul comemorativ de minifotbal organizat în memoria polițistului Tudor Țărnă, decedat pe câmpul de luptă în războiul din 1992, pentru Integritatea și Suveranitatea Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 28 mai 2022. Acesta a debutat cu onorarea imnului de stat al Republicii Moldova, discursuri comemorative și depunere de flori la Complexul Memorial consacrat memoriei eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Nisporeni, veterani ai războiului de pe Nistru, Asociația grănicerilor din Nisporeni, funcționari publici și nu în ultimul rând Dumitru Țărnă, fiul eroului Tudor Țărnă.

Prezent la eveniment, președintele raionului Nisporeni Vasile Mărcuță a accentuat faptul că „este o datorie sfântă pentru fiecare locuitor de a-i comemora pe cei căzuți în lupta pentru integritatea țării, pe acei ce și-au dat viața în războiul de pe Nistru”.

La turneu au participat 6 echipe ale Inspectoratelor de poliție Nisporeni, Hîncești, Dubăsari, Criuleni, Ialoveni și echipa de minifotbal ,,Zidarul Nisporeni”, dar și 15 echipe formate din elevi ai claselor gimnaziale din instituțiile de învățământ din raionul Nisporeni.

Victoria competiției a fost obținută de echipa de minifotbal „Zidarul Nisporeni”, fiind succedată de echipele Inspectoratelor de Poliție Dubăsari și Nisporeni.  Pe prima treaptă între echipele de elevi s-a clasat echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din or. Nisporeni.

Învingătorii și participanții au fost menționați cu diplome și cupe.

Tudor Țărnă a fost rănit mortal în luna mai a anului 1992 pe platoul de luptă din satul Coșnița, raionul Dubăsari. În memoria lui, în fiecare an în luna mai, la Nisporeni se organizează un turneu de minifotbal.

 În conflictul armat de pe Nistru au decedat 4 persoane din Nisporeni.

Related posts

Олег Цуля: Люди, заблокированные между границами стран ЕС, имеют юридические проблемы

Albasat

Moldovenii care muncesc în România, exceptați de la obținerea avizului de angajare

Albasat

Cursul valutar oficial la 13.01.2021

Albasat

Leave a Comment