Portal de știri
Nisporeni Societate

La Nisporeni s-a desfășurat a 28-a ediție a turneului de minifotbal organizat în memoria polițistului Tudor Țărnă

Pentru al 28-lea an consecutiv, la Nisporeni s-a desfășurat turneul comemorativ de minifotbal organizat în memoria polițistului Tudor Țărnă, decedat pe câmpul de luptă în războiul din 1992, pentru Integritatea și Suveranitatea Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 28 mai 2022. Acesta a debutat cu onorarea imnului de stat al Republicii Moldova, discursuri comemorative și depunere de flori la Complexul Memorial consacrat memoriei eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Nisporeni, veterani ai războiului de pe Nistru, Asociația grănicerilor din Nisporeni, funcționari publici și nu în ultimul rând Dumitru Țărnă, fiul eroului Tudor Țărnă.

Prezent la eveniment, președintele raionului Nisporeni Vasile Mărcuță a accentuat faptul că „este o datorie sfântă pentru fiecare locuitor de a-i comemora pe cei căzuți în lupta pentru integritatea țării, pe acei ce și-au dat viața în războiul de pe Nistru”.

La turneu au participat 6 echipe ale Inspectoratelor de poliție Nisporeni, Hîncești, Dubăsari, Criuleni, Ialoveni și echipa de minifotbal ,,Zidarul Nisporeni”, dar și 15 echipe formate din elevi ai claselor gimnaziale din instituțiile de învățământ din raionul Nisporeni.

Victoria competiției a fost obținută de echipa de minifotbal „Zidarul Nisporeni”, fiind succedată de echipele Inspectoratelor de Poliție Dubăsari și Nisporeni.  Pe prima treaptă între echipele de elevi s-a clasat echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din or. Nisporeni.

Învingătorii și participanții au fost menționați cu diplome și cupe.

Tudor Țărnă a fost rănit mortal în luna mai a anului 1992 pe platoul de luptă din satul Coșnița, raionul Dubăsari. În memoria lui, în fiecare an în luna mai, la Nisporeni se organizează un turneu de minifotbal.

 În conflictul armat de pe Nistru au decedat 4 persoane din Nisporeni.

Related posts

Игорь Додон говорит, при каких условиях могут быть отложены президентские выборы

Albasat

Zelenski a ordonat ridicarea interdicției de circulație pentru bărbații care au vârsta de înrolare în armată

Albasat

Sancțiunile pentru răspândirea bolilor epidemice au fost votate în Parlament

Albasat

Leave a Comment