Portal de știri
Nisporeni Societate

La Nisporeni s-au plantat puieți de salcie și plop în cadrul campaniei naționale „Plantează-ți viitorul!”

Pe parcursul lunii noiembrie sunt amplificate activităţile ce ţin de plantarea arborilor şi semănatul seminţelor forestiere, iar acţiunile din 5 noiembrie – Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” – au mobilizat întreaga societate şi au intensificat eforturile de sporire a suprafeţelor împădurite.

În acest sens, pe 5 noiembrie, lucrări de amenajare a spaţiilor verzi au fost întreprinse şi la Nisporeni, iar Agenţia „Moldsilva” a pus la dispoziţie material săditor în acest scop. Mai mult, colaboratorii Agenţiei „Moldsilva” au decis să fie alături de colegii din teritoriu cu ocazia Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului. Astfel, s-au deplasat la Nisporeni, unde s-au reuşit nu doar plantări, dar şi discuţii la faţa locului despre campania de plantare.

A participat la lucrările de plantare și deputatul originar din Nisporeni, Gheorghe Agheorghiesei. „Astăzi, împreună cu angajații Agenției MoldSilva, am plantat salcie și plop în Lunca Prutului la Nisporeni în cadrul campaniei naționale de Înverzire a plaiului „Plantează-ți Viitorul”. Avem o Țară frumoasă, cu multe locuri pitorești, este datoria noastră a fiecăruia să păstrăm și să menținem un mediu curat, unde ne este drag să trăim”, a menționat deputatul într-un mesaj pe Facebook.

Persoanele care doresc să participe la lucrări de plantare pot conlucra cu Întreprinderile Silvice, iar în pagina web www.silvicultura.md pot fi găsite datele de contact ale acestor entităţi teritoriale ce dispun de materialul necesar pentru plantări şi terenuri. Angajaţii Agenţiei „Moldsilva” deja sunt implicaţi în lucrări de extindere a fondului forestier prin lucrări de prelucrare a solului şi recoltarea seminţelor forestiere, dar salută şi apreciază iniţiativa societăţii de implicare la lucrările de plantare de toamnă şi întreprind toate măsurile necesare buna organizare a acestei campanii.

Related posts

Benzina continuă să se scumpească

AlbasatTV, Nisporeni

Joe Biden: SUA nu vor încerca să intre în conflict cu China

AlbasatTV, Nisporeni

Avia Invest a rambursat integral datoriile către Autoritatea Aeronautică Civilă

Albasat

Leave a Comment