Portal de știri
Fără categorie

Liderii ACUM oferă detalii despre întrevederea cu vicepremierul rus Kozak

Liderii Blocului politic ACUM susțin că la întrevederea cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, au discutat despre situația politică din Republica Moldova, despre necesitatea îmbunătățirii relațiilor economice și comerciale ale Moldovei cu Federația Rusă, bazate pe reciprocitate. Într-o conferință de presă, reprezentanţii ACUM au mai spus că această întrevedere a fost un gest de maturitate, iar partenerii europeni i-au felicitat pentru acest lucru, transmite IPN.

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a spus că întâlnirea a avut loc după ce liderii ACUM s-au văzut cu înalți oficiali din SUA și UE, care, la fel, s-au aflat ieri, 3 iunie, în vizită în Republica Moldova. Totodată, a menționat că discuțiile au avut loc după ce Dmitri Kozak a avut întrevederi cu fracțiunea parlamentară a PSRM și PDM. Potrivit lui Andrei Năstase, discuțiile s-au axat pe relațiile comerciale și economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, care, în opinia sa, suferă în ultima perioadă.

Andrei Năstase a mai spus că Blocul ACUM a reiterat în cadrul întâlnirii faptul că reprezintă o forță pro-europeană, cu angajamente de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, de dezvoltare a țării în cadrul Parteneriatului Estic și cu România. „Am vorbit despre faptul că ne preocupă lucrurile care consolidează societatea noastră și nu dezbină. Am vorbit în același timp despre propagandă, care face rău cetățenilor Republicii Moldova”, a notat liderul PPPDA.

Președinte Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a comunicat faptul că în cadrul întrevederii s-a vorbit despre situația politică din Republica Moldova, despre necesitatea îmbunătățirii relațiilor economice și comerciale bilaterale. De asemenea, s-a vorbit despre necesitatea retragerii forțelor armate străine și a munițiilor de pe teritoriul Moldovei. „Am spus tranșant că suntem împotriva proiectului de federalizare”, a declarat Maia Sandu.

Vicepremierul rus Dmitri Kozak s-a întâlnit pe parcursul zilei de luni cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu deputații Partidului Socialiștilor și cu liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Astăzi, 4 iunie, oficialul rus se află la Tiraspol.

Related posts

Clipe memorabile, oferite de artiștii din Nisporeni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Medicul Silvia Ibriciuc: „Viața după COVID este diferită”

AlbasatTV, Nisporeni

La Chișinău începe Festivalul de Film Studențesc

AlbasatTV, Nisporeni

Bogdan Aurescu: Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride

AlbasatTV, Nisporeni

Oportunități pentru tineri în municipiul Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro va aduce plăți mai rapide și mai ieftine, viceguvernator

AlbasatTV, Nisporeni

Dinamica implementării Acordului de Asociere a oferit Moldovei statut de țară candidată la aderare, opinii

AlbasatTV, Nisporeni

Andrei Spînu: Cauzele avariei de la Termoelectrica, investigate cu sprijinul SIS

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 26.11.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Germania vrea să uşureze procedurile de obţinere a cetăţeniei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment