ALBASAT
Societate

Locuitor din Căușeni și-a făcut acasă depozit de muniții și substanțe explozive

Un locuitor din Căușeni este urmărit penal pentru deținerea ilegală a munițiilor și explozibilului. În locuința bărbatului de 59 de ani au fost găsite muniții și substanțe explozive pe care le deținea fără autorizația necesară, inclusiv peste jumătate de kilogram de trotil, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează într-un comunicat de presă că bărbatul a fost identificat după ce a publicat un anunț pe o pagină de internet specializată prin care propunea spre vânzare 200 de grame de trotil, cartușe și alte obiecte cu destinație militară.

În urma perchezițiilor făcute de oamenii legii, la domiciliile bărbatului au fost găsite și ridicate mai multe cartușe, un recipient cu substanță asemănătoare prafului de pușcă și peste jumătate de kilogram de trotil.

Procurorii investighează acțiunile bărbatului prin prisma păstrării, procurării sau comercializării armelor de foc și a munițiilor fără autorizație. De asemenea, prin prisma prevederilor legale care interzic procurarea, păstrarea sau folosirea substanțelor explozive sau materialelor radioactive fără autorizație. În cazul primei infracțiuni, bărbatul riscă amendă de peste 47 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau până la trei ani de închisoare. În cazul celeia de-a doua infracțiuni, este prevăzută amendă de peste 57 de mii se lei sau până la cinci ani de închisoare.

Related posts

Demersul privind finalizarea urmăririi penale în lipsa lui Plahotniuc va fi examinat joi

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 02.09.2020

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 41 cazuri noi

Albasat

Leave a Comment