ALBASAT
Societate

Londra: Ziua în care nu s-a înregistrat niciun deces provocat de noul coronavirus

Londra nu a raportat niciun deces din cauza COVID în ultimele 24 de ore, potrivit Public Health England (PHE). Este pentru a doua oară în acest an, Londra fiind unul dintre orașele cu cele mai multe victime provocate de noul coronavirus.

„Este un pas fantastic, dar suntem departe de a ne întoarce la normal”, a declarat un medic citat de BBC, potrivit Mediafax. În ianuarie, orașul a înregistrat și zile cu peste 200 de decese.

12% din totalul deceselor cauzate de coronavirus în Marea Britanie s-a înregistrat în capitala ţării şi a fost epicentrul primului val.

După redeschiderea şcolilor din 8 martie, Regatul Unit a început luni, 29 martie, o nouă fază de ieşire din lockdown, valabil din ianuarie. Dar, autorităţile au recomnadat evitarea circulaţieiu cu transportul public, iar poliţia londoneză a precizat că „orice mare adunare este în continuare interzisă”, adăugând că este gata să intervină rapid pentru a pune capăt eventualelor petreceri clandestine.

Serviciul de sănătate britanic a atins pragul de 30 de milioane persoane imunizate complet sau aproape 60% din populaţia adultă. Astfel, grupuri de şase persoane sau membri din două gospodării diferite au voie să se întâlnească, dar numai în aer liber.

Numărul deceselor zilnice cauzate de Covid-19 a scăzut în medie sub 100 în Marea Britanie, iar noile cazuri se situează în jurul valorii de 5.000 pe zi. În ultimul an, pandemia a ucis peste 126.500 de persoane în ţară.

Related posts

Ion Chicu: Veniturile la bugetul de stat au scăzut în jumătate

Albasat

Substanțe chimice în valoare de 144 mln lei. Percheziții în patru localități

AlbasatTV, Nisporeni

Cadavrul unui bărbat dat dispărut, descoperit într-o fâșie forestieră din Mîrzoaia, Nisporeni

Albasat