Portal de știri
Societate

Lumina, mai scumpă

Energia electrică ne costă mai scump. Consumatorii casnici din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor plăti din 1 iunie 2,64 lei/kWh,  cu 47 de bani/kWh sau 21,6% mai mult decât până acum (fără TVA). Pentru consumatorii casnici din nordul țării, deserviți de societatea Furnizarea Energiei Electrice Nord, creșterea este de 35 de bani/kWh sau 14,0 %.  Noul tarif pe care îl vor plăti este de 2,86 lei/kWh. Prețurile aprobate prin hotărârea Agenției Naționale de Reglementare în Energetică sunt ușor mai mici decat cele solicitate de furnizori, transmite IPN.

Noile prețuri reglementate de furnizare a energiei electrice de către Premier Energy, diferențiate în funcție de punctele de delimitare sau locurile de consum ale consumatorilor finali, sunt: 200 de bani/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport; 214 bani/kWh – la punctele de ieșire din rețelele de transport; 216 bani/kWh – pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune înaltă (35–110 kV); 230 de bani/kWh – de tensiune medie (6–10 kV);  264 de bani/kWh – de tensiune joasă (0,4 kV), consumatorii casnici.

Pentru societatea Furnizarea Energiei Electrice Nord au fost aprobate următoarele prețuri reglementate diferențiate: 190 de bani/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport; 205 bani/kWh – la punctele de ieșire din rețelele de transport; 223 de bani/kWh – pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), 286 de bani/kWh – de tensiune joasă (0,4 kV).

Related posts

Un militar a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc din capitală

Albasat

Более 50,3 тыс. экономических агентов используют приложение „e-Factura”

Albasat

Nicolae Dabija este înmormântat astăzi, 15 martie

Albasat

Leave a Comment