ALBASAT
Actualitate Societate

Mai multe metode de înregistrare a contractelor de locațiune pentru persoane fizice

Persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile, inclusiv prin intermediul platformelor online Booking și Airbnb, au obligația să înregistreze contractul de transmitere în posesie sau în folosință a proprietății imobiliare la Serviciul Fiscal de Stat, transmite IPN.

Serviciul Fiscal de Stat menționează că persoanele vizate sunt obligate, în termen de șapte zile de la data încheierii contractului, să-l înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat. De asemenea, se achită un impozit lunar în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului, cel târziu la data de 25 a lunii în curs.

Înregistrarea contractului poate fi făcută la Direcțiile deservire fiscală ale Serviciului Fiscal de Stat sau electronic prin intermediul serviciului „e-Cerere”, modulul „Cererea de înregistrare a contractelor de dare în locațiune a bunurilor imobiliare de către persoanele fizice”.

Alte metode sunt: prin intermediul unei scrisori recomandate cu anexarea documentelor confirmative necesare sau prin intermediul poștei electronice oficiale a Serviciului Fiscal de Stat. Persoanele sunt îndemnate să acceseze un ghid privind înregistrarea contractului de transmitere în posesie şi/sau în folosință a proprietății imobiliare.

Related posts

Un fruct, în schimbul unei ţigări? Poliţiştii din Nisporeni le-au propus fumătorilor să accepte provocarea: Cum au reacţionat oamenii

Albasat

Sistemul de înregistrare video în secțiile de votare va activa pe parcursul întregii zile

Albasat

Cât te costă să mergi vara asta în vacanță pe litoralul românesc. Care sunt prețurile în Grecia sau Bulgaria

Albasat

Leave a Comment