Portal de știri
Nisporeni Societate

Mai mulți agricultori din raionul Nisporeni au ieșit în stradă în semn de protest, nemulțumiți de scumpirea motorinei

Mai mulți agricultori din raionul Nisporeni au ieșit în stradă în semn de protest, nemulțumiți de scumpirea motorinei. Aceștia se arată indignați de prețurile curente și așteaptă o reacție din partea guvernului. Mihail Botezatu este unul dintre agricultori. Acesta a ținut să aducă un mesaj ministrului agriculturii, dar și priministrei.

Așa probleme nu au fost. În timp de jumătate de an să se scumpească atât de tare motorina. Era 12, iar acum e 34. Unde ne ducem noi, doamna Primministru? Domnul ministru al agriculturii unde se uită? Ce agricultură facem noi? Voi vorbiți mereu că totul este scummp, dar uleiul fără motorină noi nu-l putem face„, a spus agricultorul Mihail Botezatu.

Mihai Luca este un alt agricultor, total în dezacord cu scumpirea prețurilor. Pe lângă acestea, el se arată nemulțumit și de unele proiecte de lege.

Noi nu avem posibilitatea să ne lucrăm pământurile. A fost proiect de lege, că dacă pământurile sunt în paragină, noi vom fi amendați, dar nu avem posibilitatea să lucrăm, din cauză că motorina este la un preț foarte mare„, a spus Mihai Luca.

Dacă nu vor fi auziți, consecințele vor fi mari, o spun într-un glas agricultorii ajunși la limita puterilor.

„Toate satele de pe trasa Leușeni-Chișinău o să iasă la protesct și o să blocheze trasa de la Leușeni și până la Chișinău. O să bloceze trasa, fiindcă altă ieșire din situație nu-i. Ne-a ajuns cuțitul la gât și nu doar mie, dar la majoritatea populației„, a subliniat Alexandru Mocăneț, un alt agricultor.

  Reamintim că în toată țara sunt desfășurate proteste de către agricultori în vederea scumpirii carburanților. Aceștia nu au reușit să ajungă la un consens cu guvernul, pentru a găsi o ieșire din situație.

Related posts

S-au scurs 30 de zile în care urma să fie evaluată activitatea lui Alexandr Stoianoglo

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 05.05.2020

Albasat

Primul parlamentar român infectat cu coronavirus. Senatorul Vergil Chițac, testat pozitiv după participarea la o reuniune externă

Albasat

Leave a Comment