ALBASAT
Actualitate Societate

Maia Sandu a condamnat atacul asupra unui spital pentru copii din Kiev: E un război împotriva copiilor

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital pentru copii din Ucraina. „Război împotriva copiilor – trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kiev, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a declarat că uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice. „Este despre copii nevinovați, despre bombele care lovesc spitale unde micuții luptă împotriva cancerului. Este despre copiii care mor în brațele mamelor lor. Este un război împotriva copiilor”, a spus șefa statului.

Președinta a mai declarat că este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități. „Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război. Haideți să fim uniți pentru dreptul la viață al acestor copii și al multor copii traumatizați în război, pentru un viitor în care fiecare copil are șansa de a trăi în pace și bunăstare”, a menționat Maia Sandu.

Șefa statului a mai subliniat că lumea de astăzi este total diferită de cea dinainte de februarie 2022 – „trebuie să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: oprirea uciderii acestor suflete nevinovate”.

Atacul cu racheta asupra clădirii Spitalului Național de Copiii Specializat „Ohmatdytˮ a avut loc în dimineața zilei de 8 iulie. Potrivit autorităților locale, 16 persoane au suferit în urma incidentului, șapte dintre care sunt copii. Este confirmată moartea a doi adulți, unul dintre care este medic al spitalului. Sunt continuate căutările de sub dărâmături.

Related posts

Andrian Candu: Vladimir Plahotniuc se află într-o țară în care legea e lege

Albasat

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a depășit 100.000 la nivel global

Albasat

Anunț important pentru părinți: Etapa a doua de admitere în clasa I-a în Nisporeni între 2 și 16 iunie 2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment