ALBASAT
Nisporeni Societate

Maia Sandu apreciază cooperarea dintre primarii orașelor Nisporeni, Ungheni și Călărași

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a apreciat cooperarea dintre primarii orașelor Ungheni, Nisporeni și Călărași, după ce aceștia au semnat un Acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în cele trei raioane.

Datoriată acestui acord va fi fondat și un operator comun pentru colectarea deșeurilor care va deservi consumatorii casnici, agenții economici și instituțiile publice din raioanele Călărași, Nisporeni și Ungheni.

„Sper că acest exemplu va inspira și alte APL-uri să găsească soluții durabile comune pentru gestionarea deșeurilor din comunități și să încurajeze inițiativa privată în acest domeniu. Colaborarea dintre autoritățile locale este esențială dacă vrem să scăpăm Moldova de gunoi!”, a subliniat Președinta țării, Maia Sandu.

Amintim că, pe 12 ianuarie curent, primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, alături de primarii orașelor Ungheni și Călărași, au semnat Acordul pentru proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova” dintre Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare și autoritățile publice locale din Ungheni, Nisporeni și Călărași.

BERD oferă Republicii Moldova un împrumut de 25 milioane euro, pentru extinderea și modernizarea sistemului de gestionare a deșeurilor.

Related posts

Dereck J. Hogan: Ridicarea imunității unor demnitari ar transmite un semnal că în Moldova nu este justiție selectivă

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 06.05.2020

Albasat

Igor Grosu: Nu este exclus să vină momentul pentru alte remanieri guvernamentale

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment